Finalister klara i designtävling

PUBLICERAD: 3 maj 2018
UPPDATERAD: 24 januari
Gerlinde Gruber – Fune – Sushi take-away

Tio finalister har vaskats fram i Metsä Boards internationella tävling i förpackningsdesign, Better with Less – Design Challenge.

Totalt 302 designkoncept från 38 olika länder kom in till Metsä Boards designtävling där målet var att ta fram miljöanpassade och funktionella förpackningslösningar. Det handlar om innovativa sätt för att ersätta plast som förpackningsmaterial samt att utveckla förnybara alternativ för följande växande konsumentförpackningar: snabbmat, e-handel, hälsa, kosmetik och torra livsmedel.

Cyril Drouet, Design & Innovation Director för Metsä Board.

– Vi blev mycket imponerade av antalet inlämnade bidrag från så många länder. Det visar verkligen att designers från olika delar av världen har genuint engagerat sig för att driva på utvecklingen mot mer hållbara förpackningar. Det är uppmuntrande att se så många nya sätt att ersätta traditionella plastförpackningar med förnybara material som kartong”, säger tävlingsjuryns ordförande, Cyril Drouet, Design & Innovation Director, Metsä Board.

En jury bestående av experter inom förpackningsdesign har enats om tio finalbidrag. Den som i förlängningen kammar hem vinsten får motta prissumman 10 000 euro. Studenter har också varit välkomna att delta i tävlingen. Metsä Board meddelar att de kommer dela ut ett extra pris när vinnarna annonseras i maj vilket innebär att en student kommer få möjlighet att praktisera i Shanghai med Metsä Boards designteam inom förpackningar.

 

Pawel Krawczugo – Twist

De tio finalisterna är: Här kan du se alla bidragen.

Janne Asikainen – Koepala Cup Pocket
Jeroen Caelen – Plastic banning toilet roll
Abdullah Cam – Moisture Face Creme Cosmetic Package
Insik Chung – ECO cake tray
Alessandro Grossi – Playing nature
Gerlinde Gruber – Fune – Sushi take-away
Sī Míng Guì – A scarf which can be turned into a hanger
Yukihiro Hozumi – Paperboard pocket tissue case
Pawel Krawczugo – Twist
Iiro Numminen – Stretching inner part

Abdullah Cam – Moisture Face Creme Cosmetic Package

 

 

 

Läs vidare

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x