Fedrigoni köper pappersbruk av Arjowiggins

PUBLICERAD: 2 november 2022
UPPDATERAD: 24 januari
Fedrigoni köper pappersbruket Guarro Casas i Spanien. Foto: Pressbild

Fedrigoni Group, en leverantör av papper för lyxförpackningar, premiumetiketter, självhäftande material med mera har undertecknat ett avtal med det engelsk-franska företaget Arjowiggins om förvärv av pappersbruket Guarro Casas i Spanien.

Guarro Casas har över 300 års historia och högprofilerad expertis inom tillverkning och efterbehandling av grafiska specialpapper. Fabriken ligger i Gelida, nära Barcelona, och har 140 anställda.

Avtalet undertecknades några dagar efter det att Arjowiggins Group och dess brittiska dotterbolag försattes i konkurs. Guarro Casas har specialiserat sig på tillverkning av kvalitetspapper, som används för premiumförpackningar, bokomslag och säkerhetstillämpningar.

Förvärvet – Ett nytt kapitel

Inom vissa av dessa segment är Fedrigoni redan ledande globalt och ytterligare synergier kan utvecklas, menar företaget.

– Förvärvet av Guarro Casas är ett nytt kapitel i vår globala tillväxtstrategi i världen av specialpapper för premiumförpackningar och andra kreativa tillämpningar, vilket gör att vi kan betjäna alla varumärken, designer, tryckerier och förpackningsföretag ännu effektivare. Med förvärvet av Guarro Casas kommer vi att utöka vår portfölj med ytterligare know-how och teknik som kompletterar vår egen , säger Marco Nespolo, vd för Fedrigoni Group.

 

Guarro Casas har specialiserat sig på tillverkning av kvalitetspapper. Foto: Pressbild

 

Affären är Fedrigonis fjärde förvärv i år. De har också signalerat att deras nya produktionspartnerskap med Mohawk eventuellt kan leda till ett förvärv av företaget.

Inga köpare i Storbritannien

Den tidsfrist som de engelska advokaterna fastställt för att lämna anbud på Arjowiggins engelska fabriker har löpt ut utan att någon lämplig köpare har dykt upp. Nästa steg i processen är därför att sälja fabrikstillgångarna individuellt. Detta innebär att fabrikerna måste stängas och personalen sägas upp.

Antalis är återförsäljare av Arjowiggins hela sortiment i bland annat Sverige.

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Analys: Så blir pappersmarknaden 2023

Fjolåret präglades av stor turbulens på pappersmarknaden och flera tillverkare har aviserat att de ställer om till förpackningsproduktion. IGEPA:s försäljningschef Flemming Friche ger sin analys om situationen på pappersmarknaden. Vad händer med priserna år 2023?
LesseboPaper_01

Svenska vinnare i Worldstar

Den globala förpackningstävlingen Worldstar är avgjord och i 2023 års upplaga kammade tre svenska företag hem priser.
Worldstar-kollage

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x