Fatpump för frätande syra

PUBLICERAD: 16 augusti 2016
UPPDATERAD: 24 januari

Denios Fatpump

När syra och kemikalier ska pumpas är det mycket viktigt att känna till vätskans, eller kemikaliens, egenskaper och beskaffenhet, eftersom det spelar en stor roll för både livlängden på pumpen såväl som för säkerheten att ha en pump anpassad efter mediet som ska pumpas. Denios kemikaliepump är tillverkad av polypropen och har tätningar av viton med stor motståndskraft mot frätande ämnen.

Kemikaliepumpen lämpas väl för olika syror och kemikalier förvarade i små 20 liters dunkar eller upp till 200 litersfat. Kapaciteten vid vattenbaserade lösningar är ca 20 l/min och med en spak på utloppet kan mängden regleras och anpassas till små och exakta mängder eller mer kontinuerlig avtappning av större mängder. Som tillbehör finns slang med tappningspistol.

– Vid avtappning av frätande ämnen såsom syra eller andra aggressiva kemikalier krävs utrustning anpassad för ändamålet. Felaktig fatpump leder till att tätningar släpper och slangar fräter sönder. Börjar då vätskan att skvätta okontrollerat finns risk för både personskador och materiella skador. Med våra fatpumpar för syra och kemikalier blir hanteringen av kemikalierna säkrare, säger Linus Jacker, VD på Denios AB.

Denios erbjuder ett brett sortiment av fatpumpar för hantering av olika typer av vätskor tex mineraloljor, syror eller baser, lösningsmedel etc. Pumparna kommer från kända tillverkare såsom bl.a. Lutz och Bürkle. I sortimentet finns manuella, elektriska eller tryckluftsdrivna. För hantering av brandfarliga vätskor finns Ex-klassade pumpar att tillgå.

– Vårt företag utvecklar utrustning för säker kemikaliehantering för att hjälpa alla som hanterar hälsofarliga, miljöfarliga och brandfarliga ämnen att öka säkerheten för människa och miljö. Rätt utrustning blir även mer kostnadseffektiv då livslängden på packningar och tätningar blir mycket längre om de är anpassade för det pumpade mediet, avslutar Linus Jacker.

Som modernt och framgångsrikt företag har Denios sedan 30 år tillbaka satt nya standarder i Europa inom miljöskydd och säkerhet vid arbetsplatser.

Professionell rådgivning, stor kunskap om lagar och en mångårig kompetens inom tillverkning och utveckling har gjort Denios marknadsledande inom spillskydd. Detta för att kunna erbjuda sina kunder högkvalitativa produkter för globalt miljöskydd och säkerhet vid arbetsplatser.

Läs vidare

Robotmässan R24 i Odense gav en bred bild av möjligheterna med robotar

På den stora robotmässan i Odense, R24, nyligen, fick man en bred inblick i robotarnas möjligheter i modern produktion, till exempel inom förpacknings- och grafisk industri.
R24-01x

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Hon tar över vd-stolen

Malin Jennerholm som har lång erfarenhet på ledande positioner inom livsmedelsbranschen blir ny vd på Svenska Retursystem efter årsskiftet.
Malin-Jennerholm-scaled

DS Smith går över till palltopp i wellpapp

Förpackningsföretaget skiftar från sträckfilm i plast till att använda wellpappark på toppen av sina leveranspallar.
Pall_DSsmith

Senaste nytt

Snart dags för Drupa – här är de sex största trenderna att hålla ögonen på

Efter åtta års uppehåll kan vi återigen åka till Drupa för att se vad leverantörerna tror att vi behöver. Här hittar du sex tydliga trender att ha koll på i mässhallarna.
dmitry-ratushny-xsGApcVbojU-unsplash

Arvid Sundblad lämnar Fiskeby Board

Efter närmare sex år som vd för Fiskeby Board lämnar nu Arvid Sundblad företaget.
Fiskeby-4x-768x512felx

Nedläggning gör det svårare att återvinna vätskekartong i Tyskland

Troligen kommer kapacitet för återvinning av vätskekartongförpackningar att stängas ner i Tyskland inom kort.
julian-hochgesang-mjtq122xaoY-unsplashx

Plastbrätten för blommor vissnar bort hos ICA

ICA Sverige byter nu ut traditionella plastbrätten för blommor till träfiberbrätten.
ICAy