Fatpump för frätande syra

PUBLICERAD: 16 augusti 2016
UPPDATERAD: 24 januari

Denios Fatpump

När syra och kemikalier ska pumpas är det mycket viktigt att känna till vätskans, eller kemikaliens, egenskaper och beskaffenhet, eftersom det spelar en stor roll för både livlängden på pumpen såväl som för säkerheten att ha en pump anpassad efter mediet som ska pumpas. Denios kemikaliepump är tillverkad av polypropen och har tätningar av viton med stor motståndskraft mot frätande ämnen.

Kemikaliepumpen lämpas väl för olika syror och kemikalier förvarade i små 20 liters dunkar eller upp till 200 litersfat. Kapaciteten vid vattenbaserade lösningar är ca 20 l/min och med en spak på utloppet kan mängden regleras och anpassas till små och exakta mängder eller mer kontinuerlig avtappning av större mängder. Som tillbehör finns slang med tappningspistol.

– Vid avtappning av frätande ämnen såsom syra eller andra aggressiva kemikalier krävs utrustning anpassad för ändamålet. Felaktig fatpump leder till att tätningar släpper och slangar fräter sönder. Börjar då vätskan att skvätta okontrollerat finns risk för både personskador och materiella skador. Med våra fatpumpar för syra och kemikalier blir hanteringen av kemikalierna säkrare, säger Linus Jacker, VD på Denios AB.

Denios erbjuder ett brett sortiment av fatpumpar för hantering av olika typer av vätskor tex mineraloljor, syror eller baser, lösningsmedel etc. Pumparna kommer från kända tillverkare såsom bl.a. Lutz och Bürkle. I sortimentet finns manuella, elektriska eller tryckluftsdrivna. För hantering av brandfarliga vätskor finns Ex-klassade pumpar att tillgå.

– Vårt företag utvecklar utrustning för säker kemikaliehantering för att hjälpa alla som hanterar hälsofarliga, miljöfarliga och brandfarliga ämnen att öka säkerheten för människa och miljö. Rätt utrustning blir även mer kostnadseffektiv då livslängden på packningar och tätningar blir mycket längre om de är anpassade för det pumpade mediet, avslutar Linus Jacker.

Som modernt och framgångsrikt företag har Denios sedan 30 år tillbaka satt nya standarder i Europa inom miljöskydd och säkerhet vid arbetsplatser.

Professionell rådgivning, stor kunskap om lagar och en mångårig kompetens inom tillverkning och utveckling har gjort Denios marknadsledande inom spillskydd. Detta för att kunna erbjuda sina kunder högkvalitativa produkter för globalt miljöskydd och säkerhet vid arbetsplatser.

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Hon tar över vd-stolen

Malin Jennerholm som har lång erfarenhet på ledande positioner inom livsmedelsbranschen blir ny vd på Svenska Retursystem efter årsskiftet.
Malin-Jennerholm-scaled

DS Smith går över till palltopp i wellpapp

Förpackningsföretaget skiftar från sträckfilm i plast till att använda wellpappark på toppen av sina leveranspallar.
Pall_DSsmith

Mer återvunnen plast i stötdämpande produkter

Sealed Air implementerar mer återvunnen plast i sina förpackningslösningar. Tre nya uppblåsbara och stötdämpande filmer släpps för att skydda produkter vid förvaring och leveranser.
SealedAir_Fill-Air-RC

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx