Färgvidd på förpackningstryck

PUBLICERAD: 15 augusti 2017
UPPDATERAD: 24 januari

Siegwerk kommer till Labelexpo-mässan. De tar bland annat med sig sin senaste utveckling inom metallfärger och olika typer av lacker i deras UV-LED-flexoserie.

Den tyska färgleverantören Siegwerk kommer vara på plats under Labelexpo-mässan i Bryssel 25-28 september. Förutom att demonstrera sina olika produktserier kommer Siegwerks personal ge tips och service om kommande trender inom tryckfärger, samt hjälpa och guida kunder när det gäller att se över deras specifika behov avseende tryckkrav, produktsäkerhet, förpackningsmaterial och etiketter.

I Siegwerks senaste produktserie för UV-flexotryck finns bland annat Sicura Nutriflex Pro. Det är en HD-certifierad och högpigmenterad färgserie anpassad för livsmedels- och läkemedelsförpackningar. De har även en UV- och offsetserie för papper, sträckfilmer och plast.

Färgleverantören kommer även visa upp deras senaste utveckling inom metallfärger och olika typer av lacker i deras UV-LED-flexoserie. Enligt företaget är det den första migreringsoptimerade serien som är godkänd för livsmedels- och läkemedelsförpackningar. Till dessa nämnda branscher finns också bläckserien med namnet Sicura Nutri Jet-UV-inkjet  för bläckstråleskrivare. Den är lågmigrerande och ska fungera med flera olika skrivhuvuden och lämpar sig främst för etiketter, men även en del förpackningar.

Läs vidare

Etikettmarknaden föll tjugofem procent förra året men växer igen

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Digital etikettpress för lite mindre företag

Xeikon har nyligen lanserat en etikettpress, Label Discovery Panther, som är tänkt att fungera som en instegspress hos de lite mindre etikettillverkarna.
xeikon_pantherdiscovery

Uppköp: Nordvalls förvärvar Lexit Groups etikettverksamhet

Affären innebär ett övertagande av Lexit Groups verksamheter i Sverige och Norge. Enligt Nordvalls gör förvärvet dem till Skandinaviens ledande leverantör av etiketter.
FotoJet (2)

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x