Färgtillverkare flaggar för fortsatt ökade råvarukostnader

PUBLICERAD: 10 augusti 2021
UPPDATERAD: 24 januari
Flint Group ser fortsatta kostnadsökningar på tryckfärg. Foto: Arkivbild/Pressbild

Flint Groups affärsenhet CPS, global leverantör av tryckfärger till tryckindustrin, varnar för fortsatta kostnadsökningar och minskad tillgång på råvaror till produktionen av tryckfärger.

Enligt färgtillverkaren har de tillsammans med många andra leverantörer under en längre tid stått inför kostnadsökningar.

”Ett utmanande år”

Tony Lord, president för Flint Groups affärsenhet CPS Inks:

– 2021 har varit ett utmanande år för tillverkare i hela leveranskedjan inom civil-och förpackningstrycket, med ökade råvarukostnader som påverkas av både material- och transporttillgänglighet. Den kraftiga ökningen av tryckfärgstillverkningens råvarukostnader har redan haft en dramatisk inverkan på vår industri och det verkar inte finnas något slut på den pågående råvarukrisen.

Inga förbättringar i sikte

Under första halvåret 2021 arbetade Flint CPS med sin kundbas för att hantera de utmanande förhållandena på marknaden och hade hopp om att en viss stabilitet skulle ha återvänt till marknaden efter slutet av 2021. Flint CPS som levererar tryckfärg till kunder inom cold set, heat set och ark- och rulloffset, har de dock ännu inte sett några förbättringar av tillgången på råvaror som tillsammans med belastningarna på global transport och logistik fortsätter att driva kostnaderna uppåt, framgår i ett pressmeddelande.

– Flint CPS operativa team och upphandlingsteam fortsätter att arbeta outtröttligt för att mildra de flera ökningar som påläggs vår verksamhet för att säkerställa att vår kostnadsbas är optimal, men med all säkerhet, i takt med att kostnaderna fortsätter att öka på ett sådant sätt, kommer vår verksamhet inte att kunna absorbera dem i sin helhet.

 

 

 

 

 

Läs vidare

Heidelberg vill förlösa din potential

Det blir världspremiär för den nya generationen av Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen ska möjliggöra autonomt tryck även inom förpackningsproduktion.
Speedmaster_XL_106_21k_5-2048x1365x

Världspremiär på drupa för Xeikons nya etikettpress

Xeikon kommer att ha en världspremiär på drupa 2024. Det är en etikettpress som trycker med en, ny, egenutvecklad bläckserie.
Untitled Design - 1

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment på Drupa

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV-kollage-1536x1024x

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x