Faller etablerar ny produktion av falskartong i Horsens

PUBLICERAD: 2 maj 2023
UPPDATERAD: 2 maj
Produktion hos Faller i Hvidovre. Foto: August Faller Packaging.

Faller Packaging utökar kapaciteten för att förbättra servicen till kunderna på den nordiska marknaden. De har köpt en 5 700 m2 stor tomt i danska Horsens. Planen är att producera 600 miljoner falskartongförpackningar per år, skriver de i ett pressmeddelande.

Faller Packaging tog officiellt över platsen den 1 maj. Med den nya anläggningen siktar företaget på att möta den snabbt ökande efterfrågan på falskartonger i Norden.

– Det stod klart för oss att vi bara kunde hantera den växande efterfrågan från kunder genom att utöka kapaciteten och investera på en annan plats i Danmark, säger Dr. Daniel Keesman, vd för Faller Packaging.

– Vi har växt ur våra ytor i Hvidovre, där vi har 85 anställda. Vi behåller vår produktion där, men bygger upp en produktion till i Horsens, säger direktören för det danska dotterbolaget Christian Holmskov. Det danska företaget heter August Faller A/S.

I Horsens kommer det att finnas behov av både kunnig tryckeripersonal och okvalificerade personer specialiserade på förpackningsindustrin, framgår det.

Total årlig kapacitet på 900 miljoner kartongförpackningar i Danmark

När anläggningen i Horsens står färdig kommer den att vara en mycket effektiv produktionsplats för falskartonger som uppfyller alla läkemedelsförpackningsstandarder. Under tredje kvartalet 2023 planerar Faller Packaging att utse en ny platschef för att driva produktionen i Horsens.

Förpackningsföretaget kommer successivt att utöka anläggningen till att producera 600 miljoner falskartonger per år. Detta kommer att öka den totala kapaciteten för Packaging Nordics division, August Faller A/S, till mer än 900 miljoner kartongförpackningar per år.

Läs vidare

Billerud stoppar konverteringen av pappersbruket i Escanaba i Michigan

Billeruds styrelse har beslutat att avbryta planerna på att konvertera bruket i Escanaba till produktion av förpackningskartong. Bolaget kommer istället fokusera på att stegvis skifta produktmixen i Nordamerika mot förpackningsmaterial med en måttlig investeringsnivå.
Escax

PulPac och Optipack i samarbete för att sätta färg på produkter av torrformad fiber

PulPac och OptiPack i Sunne, leverantör av förpackningstryck och barriärlösningar har inlett ett samarbete. Partnerskapet syftar till att öppna upp nya möjligheter för skräddarsydda Dry Moulded Fiber-förpackningar.
PulPac_Optipack_samplex

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Oro i den grafiska industrin när för få utbildas

Att för få utbildas pekas ut som ett stort orosmoln för den grafiska industrin. Det gör att antalet som rekryteras utan formell utbildning för branschen ökar. Det framgår av en ny rekryteringsrapport från Grafiska Företagen.
evax

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}