På webben: Få koll på e-handelsjätten

PUBLICERAD: 2 juni 2020
UPPDATERAD: 24 januari
Smurfit Kappa bjuder in till ett webbinarium som synar Amazons förpackningskriterier.

11 juni hålls föredrag på webben om hur man som leverantör får sina förpackningar att leva upp till e-handelsjätten Amazons förpackningskriterier.

Förstå Amazons förpackningskriterier: Insikter i ”Frustration-Free Packaging”. Det är ämnet i ett webbinarium som arrangeras av förpackningstillverkaren Smurfit Kappa 11 juni. Företaget kommer att dela med sig av praktiska riktlinjer om vilka krav e-handelsjätten ställer på sina leverantörer när det kommer till förpackningskriterier.

En djupgående guide

Smurfit Kappa baserar sin kunskap och sin erfarenhet i ämnet på sitt ISTA-certifierade labb. Webbinariet pågår i 45 minuter och kommer enligt ett pressmeddelande att ge en djupgående guide om hur man följer Amazons ”Frustration-free Packaging” och varför e-handlare behöver känna till deras kriterier.

Tillgängliga för support

En annan fråga som tas upp är hur man i nästa steg säkerställer att förpackningen får rätt certifiering. Smurfit Kappa finns även tillgängliga för att ge support och hoppas i förlängningen att att webbinariet ska leda till att företag vill boka in workshops för att skräddarsy just sina behov.

Hålls på svenska

Webbinariet hålls på svenska och medverkar gör Lina Andreasson, Innovation & insight manager, Stefan Engblom, Technical account manager och kvalitets- och miljöchefen Anna Stenström.

Läs vidare

Absurt att plastproducenterna ska betala för förbränning enligt IKEM

Energimyndigheten har på uppdrag av regeringen föreslagit att en skatt på plastproducenterna ska finansiera CCS (Carbon Capture and Storage) och CCU (Carbon Capture and Utilization). Avfall Sverige välkomnar förslaget. Det gör inte IKEM – Innovations- och kemiindustrierna som i stället anser att det är dags att förbjuda plastförbränning.
bränn

Det omöjliga var inte omöjligt – världens första papperstråg för smör och margarin

Upfield, ett globalt varumärke inom växtbaserade livsmedel, har lanserat världens första plastfria, återvinningsbara tråg för sina växtbaserade smör och bredbara pålägg.
Flora_PlantButter_packshot 800x800x

All4Labels i utvecklingsprojekt som ger exklusiva rättigheter

Etikettföretaget All4Labels Global Packaging Group och tillverkaren av processteknologi Actega har kommit överens om att tillsammans vidareutveckla Signite-teknologin som tillverkas av Actega. All4Labels får exklusiva rättigheter på den europeiska marknaden.
signitex

Bioplastproduktionen tar fart igen

I samband med sin årliga konferens i Berlin presenterade European Bioplastics 2023 års statistik plus prognos för marknadsutvecklingen under tiden fram till år 2028.
bow

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x