Expanderar i norr och anställer regionchef

PUBLICERAD: 3 juni 2015
UPPDATERAD: 31 januari

SMC Niklas Sundén
SMC expanderar i Region Norr och har anställt Niklas Sundén som Regionchef.
Han kommer närmast från Taksmide AB där han arbetat med försäljning och projektledning.

Niklas Sundén, vad var det som fick dig att börja på SMC?
Jag har de senaste 7 åren jobbat inom byggbranschen och kände helt enkelt att det var dags för nya utmaningar. Jag har sedan tidigare ett förflutet inom automationsbranschen, men branschen har utvecklats snabbt och det känns spännande att få följa med i svensk industris utveckling med de utmaningar de står inför.

För mig personligen lockade det också förstås att få en roll där jag får ha ett lite mer övergripande ansvar över försäljning och personal i norra Sverige. Utmaningen blir att få ihop de unika individuella resurserna och kompetenserna hos var och en och få en samverkan på ett så pass stort och utspritt geografiskt distrikt. Jag gillar också att SMC är utvecklingsdrivet och har de har ett brett sortiment av produkter, inom inte ”bara” Pneumatik, utan industriautomation som helhet.

Namn: Niklas Sundén
Ålder: 45
Tidigare arbete: Taksmide AB, Bosch Rexroth
Utbildning: Maskiningenjör, Säljutbildning, Projektledarutbildning
Annat: Intressen: Båt, resor, fiske och friluftsliv

SMC arbetar med industriell automation och är världens största tillverkare av pneumatiska komponenter med en omsättning på ca 25 miljarder kronor och 15 000 anställda globalt. I Sverige finns huvudkontoret i Stockholm men lokalkontor finns i alla delar av landet

Läs vidare

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Oro i den grafiska industrin när för få utbildas

Att för få utbildas pekas ut som ett stort orosmoln för den grafiska industrin. Det gör att antalet som rekryteras utan formell utbildning för branschen ökar. Det framgår av en ny rekryteringsrapport från Grafiska Företagen.
evax

Internationell branschpressundersökning om kunskaperna kring PPWR

Den holländska tidningen VerpakkingsManagement vill identifiera informationsbehovet kring Packaging & Packaging Waste Regulation (PPWR). Packnews hjälper till.
Kort

Naturvårdsverket vill höja förpackningsavgifterna kraftigt men blir bevakningen bättre?

Naturvårdsverket vill höja förpackningsavgifterna men kommer man att bli effektivare på att stoppa frifräsare?
marissa-lewis-rK_a-5QsFhw-unsplashx

Senaste nytt

Klockan tickar för förpackningsföretag om man ska klara EUDR till årsskiftet

Nedräkningen fortsätter mot den 30 december 2024, då de flesta företag baserade i EU eller som levererar varor till EU måste följa EU:s nya avskogningsförordning (EUDR). Det kommer att ställa stora krav på till exempel tillverkare av papper, kartong och förpackningar.
johannes-plenio-1vzLW-ihJaM-unsplashx

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx