Ett utflyktsmål i sommar

PUBLICERAD: 23 juni 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Stora Enso skoghalls_bruk_ingang - low
Måndagen den 23 juni, kl.10.00 äger sommarens första guidade tur för allmänheten rum på Skoghalls Bruk. Det kommer att vara totalt tolv turer under sommaren (jämna veckor mån-ons).

Stora Enso Skoghalls Bruk är en av världens största tillverkare av kartong till livsmedelsförpackningar. Var sjätte vätskekartongförpackning i hela världen är tillverkad på Skoghalls Bruk.

Passa på att göra en utflykt till Skoghalls Bruk i Värmland i sommar och upplev miljön i ett toppmodernt skogsindustriföretag. Besökarna kommer bland annat att få se Kartongmaskin 8, som är en av världens största kartongmaskiner. Det ingår även ett  besök i vårt nya renseri, som invigdes ifjol och är en investering på 850 miljoner kronor.

De guidade turerna är gratis. Alla besökare får fika. Turerna tar ca 2 timmar. Samling i Aulan på Skoghalls Bruk. Förbokning ska ske via tel 01046-540 50.

Läs vidare

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

UPM miljardsatsar på bioglykol till PET och andra produkter

Finska UPM Biochemicals satsar 1,180 miljarder euro (ca 13,6 miljarder kr) på att bygga världens första industriella bioraffinaderi för tillverkning av bland annat biobaserad monoetylenglykol och andra bioprodukter.
upm-glykol-utvaldx

Skarp reaktion från EUBP mot redovisning av svensk toxstudie

hasso-eubp-05-utvald

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Senaste nytt

Fler smarta och intelligenta förpackningar

Del två av rapporten från  AIPIAs, Active & Intelligent Packaging Industry Association, konferens och utställning i Amsterdam.
AIPIA overzichtx

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

AIPIA etablerar One-stop shop för Smart Food Chain

Det fanns många nyheter på AIPIA, Active & Intelligent Packaging Industry Associations, tolfte konferens i Amsterdam nyligen. Packnews rapporterar.
AIPIA overzichtx

LEGO ersätter plastpåsar med papperspåsar

Hos LEGO pågår arbetet med att ersätta plastpåsar i förpackningar med pappersbaserade. Ett jobb som varit omfattande.
LEGOx