Ett nytt sätt att mäta färg

PUBLICERAD: 18 september 2014
UPPDATERAD: 18 september

 

Nordens största skönhetskedja, Kicks, lanserar Kicks Color ID på svenska och norska marknaden. Det är ett unikt verktyg som mäter hudens ton och matchar sedan resultatet med någon av förtagets över 1600 olika foundations. Bakom Kicks Colour ID står Largo AB som med sin partner, X-Rite Pantone, utvecklat konceptet tillsammans med Kicks.

Verktyget som används heter Capsure och är en handhållen kulörmätare. Den kan mäta och matcha kulörer från ett flertal olika underlag, från textil och plast till trä och hud. Provet mäts, och Capsure visar då vilken kulör provet har samt även vilka accentkulörer som passar till detta prov.
Vilken kulör som matchar beror på vilken färgkarta som man valt att matcha mot. Antingen kan man välja standardiserade färgkartor (NCS, Pantone, RAL etc.) eller låta mäta in och skräddarsy en unik färgkarta.

Att mäta hud är en utmaning:

  • Huden är ett transparent material
  • Huden består av flera lager
  • Hudytan är inte helt platt – den har struktur
  • Hudfärg är inte enhetlig

Hur går en mätning till?

Instrumentet använder en komplicerad mätteknik:

  • ”Treriktad” flerfärgsbildsmätning
  • Tar 27 bilder av ett prov
  • Samtidigt som bilden tas belyses provytan med 9 kulörers LED ljus från tre olika vinklar
  • Denna teknik gör Capsure lämpad för mätning av flerfärgade ytor med struktur – Till och med hud!


– Capsure är ett fantastiskt verktyg som gör arbetet med kulörmatchning väldigt enkelt. Samarbetet med Kicks visar de oändliga möjligheter verktyget har och vi ser verkligen fram emot lanseringen ute i butik,
säger Fredrika Frisk, Business Developer på Largo AB.

Kicks Colour ID lanseras exklusivt i alla företagets butiker i Sverige och Norge v 36.

Capsure

Läs vidare

Många fördelar med dryckesburken enligt Crown

Crown beverage canx

KLS Pureprint siktar mot den svenska förpackningsmarknaden

Danska KLS Pureprint har under det senaste året genomfört ett antal investeringar och förändringar, vilket har satt en ny riktning för företaget och en säljsatsning i Sverige med en tydlig inriktning på förpackningar.
KLS-Bording_01

Snabbare och kraftfullare: ”Q-Line en milstolpe för Zünd”

Det har gått över ett decennium sedan Zünd lanserade sin tredje generation skärmaskin, G3. Nu kommer uppföljaren Q-Line som riktar sig framför allt till producenter av förpackningar och POS-material (Point of Sales), som både är snabbare och kraftfullare.
Zund-9-1024x683x

Rottneros varslar 24 på Vallviks Bruk

Ökande kostnader, sjunkande massapriser och på sikt svagare dollar är anledningen till att 24 personer varslats om uppsägning på Rottneros bruk i Vallvik.
Vallvikx

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx