Ett av världens mest högkvalitativa teer lanseras i Sverige

PUBLICERAD: 24 oktober 2016
UPPDATERAD: 24 januari

or-tea

Ett av världens mest högkvalitativa tevarumärken Or Tea? lanseras nu i Sverige av Malmö Chokladfabrik. Or Tea? tillverkar te enligt tusenårig kinesisk tetradition av råvaror fria från konstgjorda aromer och smakämnen.

Idag lanseras det Hongkongbaserade tevarumärket Or Tea? i Sverige av Malmö Chokladfabrik.  I Sverige erbjuds nu 18 olika teer från Or Tea?, samtliga innehåller naturliga ingredienser fria från konstgjorda aromer och smakämnen. Teerna kommer från Kina men dess smaksättning är sammansatt med inspiration från hela världen. De olika förpackningarna pryds av en unik illustration, vilken speglar en egen berättelse med en historisk koppling till kinesisk tetradition. De vackra förpackningarna gör att burkarna fungerar utmärkt som en snygg inredningsdetalj i köket.

–  Det var både de unika förpackningarna och teernas kvalitet som fick oss att fastna för Or Tea?. Första gången vi såg produkterna på en mässa i Tyskland tyckte vi att de var väldigt snygga och när vi sedan fick dofta på och testa teerna blev vi sålda. Or Tea? arbetar ju liksom vi nästan uteslutande med ekologiska råvaror, säger Jakob Fylkner på Malmö Chokladfabrik.

Or Tea?s olika teer består, till skillnad från många andra teer, av hela teblad för att hålla högsta kvalitet. Söndersmulade teblad har annars en tendens att ge teet en besk smak. Eftersom teerna inte innehåller tillsatser eller konstgjorda smaker har de även en fantastisk doft. I sortimentet finns bland annat te innehållande silver needles, en exklusiv ingrediens som består av teplantans allra översta outslagna bladskott. Bladen är silverludna och ställer sig på högkant i glaset när det heta vattnet hälls på, därav namnet silver needles.

Läs vidare

Många fördelar med dryckesburken enligt Crown

Crown beverage canx

KLS Pureprint siktar mot den svenska förpackningsmarknaden

Danska KLS Pureprint har under det senaste året genomfört ett antal investeringar och förändringar, vilket har satt en ny riktning för företaget och en säljsatsning i Sverige med en tydlig inriktning på förpackningar.
KLS-Bording_01

Snabbare och kraftfullare: ”Q-Line en milstolpe för Zünd”

Det har gått över ett decennium sedan Zünd lanserade sin tredje generation skärmaskin, G3. Nu kommer uppföljaren Q-Line som riktar sig framför allt till producenter av förpackningar och POS-material (Point of Sales), som både är snabbare och kraftfullare.
Zund-9-1024x683x

Rottneros varslar 24 på Vallviks Bruk

Ökande kostnader, sjunkande massapriser och på sikt svagare dollar är anledningen till att 24 personer varslats om uppsägning på Rottneros bruk i Vallvik.
Vallvikx

Senaste nytt

Nu är Yangis torrformningsteknik redo för marknaden

Det svenska företaget Yangi, med basen i Varberg, lanserar nu sin nya och patentsökta maskinteknologiplattform för torrformade cellulosabserade förpackningar, Cellera, som man säger har potential att ersätta styva plaster i stor skala.
Yangix

Erik Blix ny VD på Nordic Carton

Malmöbaserade Nordic Carton, som tillverkar kartongförpackningar och våtlimsetiketter har anställt Erik Blix som ny VD från och med den 2 oktober.
Eric Blix 2023x

Källsortering minskade växthusgaserna med 500 000 ton

Källsortering av förpackningar i Sverige har stor effekt på utsläppen av växthusgaser. Det visar ny statistik från Förpackningsinsamlingen, FTI.
källsorteringxx

PulPac skalar upp genom att skala ner med formsprutningsteknik

PulPac lanserar en ny maskinplattform, PulPac Scala, som man säger innebär ett betydande steg i revolutionen av torrformad fiber. Scala-plattformen är baserad på formsprutning, en teknik förknippad med plastbearbetning, kombinerat med PulPacs nya  Mill-to-Web fiberenhet.
Pulpac_Scala_Front