Ett av världens mest högkvalitativa teer lanseras i Sverige

PUBLICERAD: 24 oktober 2016
UPPDATERAD: 24 januari

or-tea

Ett av världens mest högkvalitativa tevarumärken Or Tea? lanseras nu i Sverige av Malmö Chokladfabrik. Or Tea? tillverkar te enligt tusenårig kinesisk tetradition av råvaror fria från konstgjorda aromer och smakämnen.

Idag lanseras det Hongkongbaserade tevarumärket Or Tea? i Sverige av Malmö Chokladfabrik.  I Sverige erbjuds nu 18 olika teer från Or Tea?, samtliga innehåller naturliga ingredienser fria från konstgjorda aromer och smakämnen. Teerna kommer från Kina men dess smaksättning är sammansatt med inspiration från hela världen. De olika förpackningarna pryds av en unik illustration, vilken speglar en egen berättelse med en historisk koppling till kinesisk tetradition. De vackra förpackningarna gör att burkarna fungerar utmärkt som en snygg inredningsdetalj i köket.

–  Det var både de unika förpackningarna och teernas kvalitet som fick oss att fastna för Or Tea?. Första gången vi såg produkterna på en mässa i Tyskland tyckte vi att de var väldigt snygga och när vi sedan fick dofta på och testa teerna blev vi sålda. Or Tea? arbetar ju liksom vi nästan uteslutande med ekologiska råvaror, säger Jakob Fylkner på Malmö Chokladfabrik.

Or Tea?s olika teer består, till skillnad från många andra teer, av hela teblad för att hålla högsta kvalitet. Söndersmulade teblad har annars en tendens att ge teet en besk smak. Eftersom teerna inte innehåller tillsatser eller konstgjorda smaker har de även en fantastisk doft. I sortimentet finns bland annat te innehållande silver needles, en exklusiv ingrediens som består av teplantans allra översta outslagna bladskott. Bladen är silverludna och ställer sig på högkant i glaset när det heta vattnet hälls på, därav namnet silver needles.

Läs vidare

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Absurt att plastproducenterna ska betala för förbränning enligt IKEM

Energimyndigheten har på uppdrag av regeringen föreslagit att en skatt på plastproducenterna ska finansiera CCS (Carbon Capture and Storage) och CCU (Carbon Capture and Utilization). Avfall Sverige välkomnar förslaget. Det gör inte IKEM – Innovations- och kemiindustrierna som i stället anser att det är dags att förbjuda plastförbränning.
bränn

Det omöjliga var inte omöjligt – världens första papperstråg för smör och margarin

Upfield, ett globalt varumärke inom växtbaserade livsmedel, har lanserat världens första plastfria, återvinningsbara tråg för sina växtbaserade smör och bredbara pålägg.
Flora_PlantButter_packshot 800x800x

All4Labels i utvecklingsprojekt som ger exklusiva rättigheter

Etikettföretaget All4Labels Global Packaging Group och tillverkaren av processteknologi Actega har kommit överens om att tillsammans vidareutveckla Signite-teknologin som tillverkas av Actega. All4Labels får exklusiva rättigheter på den europeiska marknaden.
signitex

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax