Etikettskrivare för alla

PUBLICERAD: 28 september 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Epsons industrimaskiner ColorWorks C7500 trycker upp till 1,8 meter i minuten.

Etikettskrivaren ska köra i färg och vara ekonomiskt tillgänglig för alla. Det är Epsons vision bakom de tre skrivare som visas på Labelexpo. Den allra minsta, som ska kunna stå i en reception, tehandel eller ett charkuteri, är ColorWorks

Epsons C3500 får plats på eller under ett bord. Ändå producerar den färgetiketter.

C3500. Den kostar under 13 000 kronor men kan ändå trycka färgbilder på ett antal olika typer av etiketter.

– Då ingår Nize Label programmet. Det är mycket enkelt. Du drar över de olika komponenterna till etiketten och ser i realtid hur det blir, berättar Tomas Blomberg på Epson.

För den som har lite större behov, finns de två industriskrivarna ColorWorks C7500 och C7500G. Den första kör med ett bläck som bara fungerar ihop med obestrukna etiketter. I gengäld arbetar den snabbt och producerar slitstarka och reptåliga etiketter. Den senare har ett bläck som ger många fler möjligheter att skapa glansiga och tjusiga etiketter, men i gengäld är de tryckta etiketterna inte riktigt lika slitstarka.

Programvaran Wasatch krävs för att göra färgkorrigeringar. Men 80 procent av kunderna klarar sig med Nize Label, som är en gratis medföljande programvara.

Båda maskinerna kostar knappt 70 000 kronor, så det är användningen och inte priset som ska avgöra valet. Man kan även köpa till en re-winder om man så önskar, så att man här kan trycka en hel rulle etiketter.

För alla tre skrivarna gäller att de arbetar med bläck i fyrfärg.

Ibland krävs färganpassning. Det kan vara om samma etikett körs i olika tryckmetoder eller därför att kunden vill testa varierande utseende. Då rekommenderar Epson att man köper till den amerikanska programvaran Wasatch. Du kanske känner igen den ifall du trycker etiketter för textil. Där har en speciell version funnits sedan tidigare. Men nu finns det även en version för etiketter, som kostar 11 000 dollar. Ett högt pris, men då kan du också göra alla tänkbara anpassningar av etiketten.

 

Läs vidare

Packnews ger dig kostnadsfri entré till Fachpack 2024

Packnews kan nu erbjuda kostnadsfri entré till Fachpack i Nürnberg i höst.
Messegeschehen / Fair activities in general

Nu öppnar Drupa - här är arton tips på vad du kan se på mässan

För första gången sedan år 2016 är det dags för Drupa i Düsseldorf igen. Jättemässan kommer efter så många år att ha mängder av nyheter att presentera, inte minst nyheter med intresse för förpackningsindustrin. Det är inte för inte som mässan allt oftare kalla för Drupack. Här finna lite tips på vad du som besökare kan se på mässan. Packnews kommer naturligtvis att finnas på plats på mässan.
DRUPA24_01x

Tekniknörderi med Galli på Scanpacks scener

Hon är tekniknörd. Hon är expertrösten med massor av energi, och skrattet sitter aldrig långt inne. Det är förmodligen de bästa anledningarna till att inte missa Evelina Galli som årets moderator på Scanpacks scener.
Evelina Gallix

Dags för PacTec i Helsingfors denna vecka

Den 13 mars öppnar mässan PacTec på Messekeskus, det vill säga Mässcentrum, i Helsingfors. PacTec har sällskap av mässorna FoodTec och PlastExpo Nordic samt även Sign, Print & Promotion som vänder sig till den grafiska industrin.
messukeskus-kylla-vastuullisia-tapahtumia-1

Senaste nytt

Det våras för plastbärkassarna när skatten är på väg bort

Nyligen berättade Packnews om en ICA-butik som börjar sälja bärkassar av biomaterial och nu satsar Coop Sverige på bärkassar som till stor del består av återvunnet material. Den 1 november tas skatten bort på bärkassar.
coop-carrier-bag-trioworld

Drupa 2024 - Många vill ha en bit av kakan inom etikettproduktion

Packnews danska redaktör, Søren Winsløw, sammanfattar här sina intryck från Drupa ur ett etikettperspektiv. Digitalisering är ett gångbart ord i detta sammanhang.
canon_drupa_01xx

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor