Etikettleverantör effektiviserar

PUBLICERAD: 15 december 2015
UPPDATERAD: 24 januari

Nordvalls Patrik Jenemark

Nordvalls, en av Sveriges ledande etikettleverantörer, effektiviserar vidare. Som ett resultat av omställningsprocessen i branschen och en svagare efterfrågan på marknaden har bolaget lagt ett varsel för tio personer vid anläggningen i Sjöbo och tre i Kungälv. Personalen har informerats och förhandlingar med de fackliga organisationerna har inletts.

– Vår bransch befinner sig i en stor omställning, där våra kunder önskar kortare produktionsserie och fler varianter av sina etiketter. Vi har de senaste åren brottats med låg tillväxt och sjunkande marginaler. Därför befinner vi oss i en stor förändringsprocess där vi måste fokusera på områden där vårt kunnande skapar mervärden för våra kunder, säger VD Patrik Jenemark.

Bolaget satsar samtidigt vidare för att skapa en förbättrad konkurrenskraft:

– Nordvalls har på mindre än ett år investerat närmare 30 miljoner kronor. Vi är Sveriges största etikettproducent och har den modernaste digitalavdelningen med två nya HP 6800 och tillhörande efterbearbetningsutrustning, avslutar Patrik Jenemark.

Nordvalls är ett familjeföretag i tredje generation. I dag har företaget drygt 110 medarbetare och omsätter 235 MSEK. Försäljning och produktion äger rum i Sjöbo och Kungälv. Försäljningskontor finns också i Jönköping, Stockholm, Falun samt i Hamburg, Tyskland.

Läs vidare

Digital etikettpress för lite mindre företag

Xeikon har nyligen lanserat en etikettpress, Label Discovery Panther, som är tänkt att fungera som en instegspress hos de lite mindre etikettillverkarna.
xeikon_pantherdiscovery

Uppköp: Nordvalls förvärvar Lexit Groups etikettverksamhet

Affären innebär ett övertagande av Lexit Groups verksamheter i Sverige och Norge. Enligt Nordvalls gör förvärvet dem till Skandinaviens ledande leverantör av etiketter.
FotoJet (2)

Etikettföretag gör förvärv i Tyskland

Nordvalls Etikett förvärvar tyska familjeföretaget Kölle Etiketten. Sedan 2021 äger Nordvalls även engelska Watermill Press. Därmed etablerar de nu sin andra produktionsenhet utanför Sverige.
Patrik-Jenemark

Etiketter: ”Övergången från analogt till digitalt fortsätter”

Digital etikettproduktion har blivit det normala. Carsten Bamberg, affärsutvecklingschef på Konica Minolta ger sin syn på etikettåret 2023 som han menar präglas av en fortsatt stark trend mot ökat digitaltryck.
Carsten_Bamberg-1024x768-1

Senaste nytt

Fler smarta och intelligenta förpackningar

Del två av rapporten från  AIPIAs, Active & Intelligent Packaging Industry Association, konferens och utställning i Amsterdam.
AIPIA overzichtx

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

AIPIA etablerar One-stop shop för Smart Food Chain

Det fanns många nyheter på AIPIA, Active & Intelligent Packaging Industry Associations, tolfte konferens i Amsterdam nyligen. Packnews rapporterar.
AIPIA overzichtx

LEGO ersätter plastpåsar med papperspåsar

Hos LEGO pågår arbetet med att ersätta plastpåsar i förpackningar med pappersbaserade. Ett jobb som varit omfattande.
LEGOx