Etikettfilmer för flera trycktyper

PUBLICERAD: 25 september 2017
UPPDATERAD: 24 januari

Taghleef Industries kommer med nyheter till sitt sortiment av etikettfilmer som kan användas till olika trycktekniker.

I Taghleef Industries sortiment kallat Speciality Label Films finns flera olika typer av etikettmaterial som lämpar sig för tryck som gravyr, flexo, offset och uv-härdning. Vissa fungerar även för digitaltryck. På Labelexpo-mässan i Bryssel presenteras en rad av dessa filmer. Tillverkaren nämner bland annat den extra matta ytan på filmen Soft touch som har taktila egenskaper, och ger betraktaren en lyxig känsla av lenhet och mjukhet. Olika typer av matta och glansiga filmer som motverkar repor finns också i montern samt etikettfilmer som är antibakteriella med ett extra skyddslager lämpade för exempelvis hygien- och egenvårdsprodukter. Dessa etikettfilmer sägs döda 99,9 procent av de bakterier som kommer i kontakt med ytan.

Enligt företaget är deras sortiment med självhäftande etiketter under ständig utveckling. Den senaste i raden är LSG – en film med skarp vithet och glansutseende. Taghleef Industries visar också etikettfilmer för formsprutade plastförpackningar (In-mould labelling). Företaget menar vidare att de kommer presentera nästa generations krympfilmer. Hållbara krympfilmer med en lättare vikt än föregångarna ska de underlätta PET-återvinningssystemet.

Läs vidare

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432