Etiketter i mängder hos Nordvalls

PUBLICERAD: 6 oktober 2022
UPPDATERAD: 24 januari
Alexander Streng visar upp olika typer av etiketter som Nordvalls tryckt. Foto: Karin Karltun.

Skåneföretaget Nordvalls är glada över Scanpacks återkomst, de är på plats för att visa upp sitt sortiment och träffa befintliga och eventuellt nya kunder.

– Vi är här för att visa bredden av det vi kan göra, säger Alexander Streng som är säljare på Nordvalls.

Han står framför en vägg där det hänger flera rader av etikettrullar, det är provexemplar från kunder som de haft över åren.

– Här kan du se har vi använt en folie, eller den här plastetiketten där vi laborerat med lack och fått till en finish som nästan känns som ett obestruket papper. Det går att göra det mesta egentligen, bara fantasin sätter gränser, säger Alexander Streng.

Leksandsknäcke och tablettaskar – en vinnande kombination. Foto: Karin Karltun.

Alla etiketter trycks hos företaget vars verksamhet startade i Sjöbo redan 1907.  Över åren har de växt och enheter med produktion och kontor finns förutom i Sjöbo även i Nässjö samt Bjuv efter förvärvet av Laritryck våren 2021.

– Vi har en massa olika kunder, mikrobryggerier, läkemedelsföretag eller nätbutiker bara för att nämna några, säger Alexander Streng.

Målet med Scanpack är att knyta nya kontakter och träffa nya potentiella kunder.

– Det är bra med folk här, så det känns riktigt bra, säger Alexander Streng.

Nordvalls monter var välbesökt under mässan. Foto: Karin Karltun.

Läs vidare

Digital etikettpress för lite mindre företag

Xeikon har nyligen lanserat en etikettpress, Label Discovery Panther, som är tänkt att fungera som en instegspress hos de lite mindre etikettillverkarna.
xeikon_pantherdiscovery

Uppköp: Nordvalls förvärvar Lexit Groups etikettverksamhet

Affären innebär ett övertagande av Lexit Groups verksamheter i Sverige och Norge. Enligt Nordvalls gör förvärvet dem till Skandinaviens ledande leverantör av etiketter.
FotoJet (2)

Etikettföretag gör förvärv i Tyskland

Nordvalls Etikett förvärvar tyska familjeföretaget Kölle Etiketten. Sedan 2021 äger Nordvalls även engelska Watermill Press. Därmed etablerar de nu sin andra produktionsenhet utanför Sverige.
Patrik-Jenemark

Etiketter: ”Övergången från analogt till digitalt fortsätter”

Digital etikettproduktion har blivit det normala. Carsten Bamberg, affärsutvecklingschef på Konica Minolta ger sin syn på etikettåret 2023 som han menar präglas av en fortsatt stark trend mot ökat digitaltryck.
Carsten_Bamberg-1024x768-1

Senaste nytt

Fler smarta och intelligenta förpackningar

Del två av rapporten från  AIPIAs, Active & Intelligent Packaging Industry Association, konferens och utställning i Amsterdam.
AIPIA overzichtx

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

AIPIA etablerar One-stop shop för Smart Food Chain

Det fanns många nyheter på AIPIA, Active & Intelligent Packaging Industry Associations, tolfte konferens i Amsterdam nyligen. Packnews rapporterar.
AIPIA overzichtx

LEGO ersätter plastpåsar med papperspåsar

Hos LEGO pågår arbetet med att ersätta plastpåsar i förpackningar med pappersbaserade. Ett jobb som varit omfattande.
LEGOx