Eson Pac investerar i ny produktionslinje

PUBLICERAD: 11 februari 2021
UPPDATERAD: 24 januari
En EFA 430 åtta-färgers flexotryckpress från MPS Systems har installerats på Eson Pacs skånska produktionsenhet. Foto: Pressbild

Eson Pac bygger vidare i Åstorp-produktionen med en ny flexopress för att trycka fler etiketter till läkemedelsindustrin.

Det var 2019 som Eson Pac tog beslutet att investera och etablera en produktionsenhet i skånska Åstorp. Syftet med enheten, som kom igång året därpå var att fokusera helt på läkemedelsetiketter. Ytterligare investeringar görs nu för att öka produktions- och leveranskapaciteten, meddelar företaget.

I januari i år installerades en EFA 430 åtta-färgers flexotryckpress från MPS Systems och i mars månad väntas utrustning inom efterbehandlingsområdet komma på plats för att öka kapaciteten. Produktionslinjen för att trycka etiketter är av högsta kvalitet, med alla de senaste tekniska innovationerna, säger Pierre Åkesson, operativ chef hos Eson Pac i ett uttalande:

– Det är en helautomatisk flexpress, speciellt utformad för etikettproduktion på olika substrat. Maskinen är ”anpassad för framtiden” med utökade tekniska lösningar för högsta produktivitet, säger han och tillägger att att investeringarna är ett naturligt steg  att ta för att tillhandahålla lösningar för läkemedelsindustrin.

Företaget Eson Pac har sitt huvudkontor i Veddige.

 

 

Läs vidare

Etikettmarknaden föll tjugofem procent förra året men växer igen

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Digital etikettpress för lite mindre företag

Xeikon har nyligen lanserat en etikettpress, Label Discovery Panther, som är tänkt att fungera som en instegspress hos de lite mindre etikettillverkarna.
xeikon_pantherdiscovery

Uppköp: Nordvalls förvärvar Lexit Groups etikettverksamhet

Affären innebär ett övertagande av Lexit Groups verksamheter i Sverige och Norge. Enligt Nordvalls gör förvärvet dem till Skandinaviens ledande leverantör av etiketter.
FotoJet (2)

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax