Eson Pac avyttrar etikettföretag

PUBLICERAD: 23 september 2020
UPPDATERAD: 24 januari
Eson Pac säljer dotterbolaget Märkas till Volati. Foto: Pressbild

Eson Pac Pharma renodlar sig ytterligare för att producera förpackningar till läkemedelsindustrin. Företaget väljer att sälja dotterbolaget Märkas till industrigruppen Volati.

Märkas blev ett eget dotterbolag 2018 med målet att driva affärsområdet för smarta etikettlösningar och appliceringsutrustning i egen regi. Och huvudägaren, Eson Pac, hade då planen att fokusera erbjudandet mot läkemedelsindustrin. Nu väljer Eson Pac att avyttra bolaget. Köparen är Volati som har förvärvat samtliga aktier i Märkas AB. Förvärvet är ett tilläggsförvärv till Volatis affärsområde Industri och affärsenheten Ettiketto.

Mårten Frostne, vd för Eson Pac. Foto: Pressbild

– Vi är väldigt trygga i att lämna över Märkas AB till Volati. Det ger en möjlighet för affärsområdet att växa vidare hos en välrespekterad och professionell aktör. Försäljningen följer vår strategi och är ett viktigt steg i att ytterligare renodla Eson Pacs erbjudande mot läkemedelsindustrin och konsolidera vår produktportfölj, säger Mårten Frostne, vd för Eson Pac, i ett pressmeddelande.

Märkas har sitt huvudkontor finns i Åstorp och levererar produkter till ett 50-tal länder runt om i hela världen. Företaget omsätter omsätter cirka 165 miljoner kronor och har 75 anställda.

Läs vidare

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Digital etikettpress för lite mindre företag

Xeikon har nyligen lanserat en etikettpress, Label Discovery Panther, som är tänkt att fungera som en instegspress hos de lite mindre etikettillverkarna.
xeikon_pantherdiscovery

Uppköp: Nordvalls förvärvar Lexit Groups etikettverksamhet

Affären innebär ett övertagande av Lexit Groups verksamheter i Sverige och Norge. Enligt Nordvalls gör förvärvet dem till Skandinaviens ledande leverantör av etiketter.
FotoJet (2)

Etikettföretag gör förvärv i Tyskland

Nordvalls Etikett förvärvar tyska familjeföretaget Kölle Etiketten. Sedan 2021 äger Nordvalls även engelska Watermill Press. Därmed etablerar de nu sin andra produktionsenhet utanför Sverige.
Patrik-Jenemark

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x