Erik Blix ska leda Nordic Carton från och med den 2 oktober. Foto: Nordic Carton.

Malmöbaserade Nordic Carton, som tillverkar kartongförpackningar och våtlimsetiketter har anställt Erik Blix som ny VD från och med den 2 oktober.

Erik har lång erfarenhet som VD för tillverkande företag, han har bland annat jobbat på Nederman och Heatex AB och i roller som VD och COO. Närmast kommer han från Regstans Produktion AB där han var VD och jobbat med omfattande expansionsprojekt inom verkstadsindustrin.

– Det sker stora förändringar inom förpackningsbranschen drivet av att varumärkesägare ställer höga krav på hållbara förpackningar. Det skall bli mycket spännande att få ansvar för ett företag som tillverkar förpackningar av de mest hållbara materialen, kartong och papper från svensk skog, berättar Erik.

– Nordic Carton har under de senaste åren haft en stark tillväxt och utvidgat såväl både sina kommersiella ambitioner som den tekniska kompetensen. Ambitionen är att fortsätta växa och bygga ett företag som ligger i framkant med förpackningar till de marknadssegment som vi valt att serva med våra produkter och kompetens, avslutar Erik.
Nuvarande VD Claes-Göran Vigstrand går över till ett liv som pensionär.

– Vi tackar Claes-Göran för de mycket stora insatser han gjort under sina år på företaget och önskar honom all lycka till i framtiden, samtidigt som vi ser fram emot att få utveckla företaget vidare tillsammans med Erik, säger Per Lundeen, styrelseordförande i Nordic Carton AB.