Engångskoppar med dolt budskap

PUBLICERAD: 21 mars 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Engångsmuggen Adtone med Huhtamakis värmekänsliga etikett.

Den nya engångskoppen Adtone från Huhtamaki kommer med en temperaturkänslig etikett som aktiveras av värme.

Engångspappersmuggen Adtone kommer med en digital anslutning. Koppen har en temperaturkänslig etikett som värmeaktiveras och triggar igång en QR-kod som leder till kundens webbplats. Den värmekänsliga koden gör att den hålls hemlig fram till att det hälls i varm dryck i koppen. Värmen aktiverar etiketttrycket och avslöjar den unika QR-koden. Genom att scanna koden med en smart phone, kan kunden få tillgång till marknadsföring, varumärkets webbplats och annat digitalt innehåll.

Den nylanserade engångsmuggen är försedd med en dold QR-kod.

Bakom produkten står finska företaget Huhtamaki som anser att den digitaliserade anslutningen gör koppen lämplig som enhet för media- och reklamkampanjer. De menar vidare att en konsument interagerar med en engångskopp i flera minuter och uppmärksammar vad som står skrivet på den. Förutom innehållet på pappersmuggen kan man alltså ta del av relevant och digitalt innehåll. Programvaran i Adtone säkerställer att varje kampanjkod endast kan användas en gång.

Läs vidare

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

UPM miljardsatsar på bioglykol till PET och andra produkter

Finska UPM Biochemicals satsar 1,180 miljarder euro (ca 13,6 miljarder kr) på att bygga världens första industriella bioraffinaderi för tillverkning av bland annat biobaserad monoetylenglykol och andra bioprodukter.
upm-glykol-utvaldx

Skarp reaktion från EUBP mot redovisning av svensk toxstudie

hasso-eubp-05-utvald

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Senaste nytt

Fler smarta och intelligenta förpackningar

Del två av rapporten från  AIPIAs, Active & Intelligent Packaging Industry Association, konferens och utställning i Amsterdam.
AIPIA overzichtx

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

AIPIA etablerar One-stop shop för Smart Food Chain

Det fanns många nyheter på AIPIA, Active & Intelligent Packaging Industry Associations, tolfte konferens i Amsterdam nyligen. Packnews rapporterar.
AIPIA overzichtx

LEGO ersätter plastpåsar med papperspåsar

Hos LEGO pågår arbetet med att ersätta plastpåsar i förpackningar med pappersbaserade. Ett jobb som varit omfattande.
LEGOx