En närmare titt på Intecs etikettskrivare

PUBLICERAD: 12 december 2016
UPPDATERAD: 24 januari

Master Office är en av utställarna på Sign&Print Scandinavia på Kistamässan i februari. Till den norska mässan tog de med sig sin nya etikettskrivare, Intec LP215, tillsammans med skär- och finishingmaskinen Intec LCF215. Vi hälsade på dem i Farsta utanför Stockholm för att få en genomgång.

1_helamaskinen

Intec LP215 är en kompakt etikettskrivare, som är speciellt effektiv för korta och mellanlånga körningar. Här ser vi den tillsammans med ripp-stationen och skär- och finishingmaskinen LCF215.

2_ripp

I ripp-stationen ställer du in jobbet med en programlösning speciellt framtagen för LP215-skrivaren, ett drag-and-drop-verktyg för gridlayouter och snabb påläggning av grafik. På bilden syns  färdiga etiketter som ska läggas in i programvaran.

3_inmatning

Intec-maskinen kan köra rulle-till-rulle, med både plant papper och med färdigskurna etiketter för den som har ett antal satta standardstorlekar.

5_toner

Tonerkassetterna i standard cmyk-uppsättning.

5_tryckapavitt

Det går dock bra att byta ut den svarta tonern mot vit, för att kunna trycka på till exempel transparenta material. Då används istället de resterande färgerna för att skapa svart.

6_rulledisplay

Den inbyggda rullmataren, som också skär av materialet när jobbet är klart.

7_utmatning

Etiketterna matas ut och rullas direkt upp igen. Här syns ett exempel på ett jobb med flera olika storlekar och former på etiketter.

8_skarmaskin

Till skrivaren kan du också köpa skär- och finishmaskinen LCF215, som kan skära ut de etiketter som inte trycks på färdigskurna rullar.

8_skarmaskinmedlaminat

I maskinen kan du dessutom laminera etiketter som behöver längre hållbarhet av olika skäl.

9_olikastorlekar

Staffan Lehr på Master Office visar hur LCF215-maskinen kan hantera etiketter i flera olika storlekar på en och samma gång.

10_overflod

När etiketterna är skurna rullas överflödig media upp på rullen ovan, och de färdiga etiketterna rullas ihop på den nedan.

11_egnaetiketter

För att demonstrera vad skrivaren kan göra använder sig Master Office, med hjälp av Intec, ofta sitt eget namn i test-etiketterna.

Läs vidare

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax

Ny obelagd kartongkvalitet från Holmen Iggesund

Invercote Touch är en ny obestruken kartong från Holmen Board & Paper. Det är en kvalitet som är designad för att möta den växande efterfrågan på hållbara och visuellt tilltalande förpackningsmaterial med bibehållen tryckbarhet.
Igge touchx

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}