Domino gör maskinaffär

PUBLICERAD: 5 oktober 2017
UPPDATERAD: 24 januari

Emballage gruppen har gjort slag i saken och investerat i en bläckstråleskrivare för etiketter med sju färger och uv – Domino N610i.

Emballage Gruppen, näst största producenten av vikta kartonger i Danmark och Dan Labels, etikettkonverteraren inom koncernen investerar i Dominos hybridlösning, en 7-färgs bläckstråleskrivare med uv – Domino N610i. En maskin med en hastighet av 50 till 75 meter per minut – produktiv som en flexotryckpress och flexibel med sin digitalteknik.

Emballage gruppens koncernchef Otto Christensen:

– Vi insåg att vi behövde mer kapacitet och flexibilitet för att klara en ökad efterfrågan från kunder med kortare utskriftstider och minskade ledtider. Det var inte längre ekonomiskt att driva dessa jobb med flexotryck, så vi började utvärdera de digitala alternativen.

Danska Emballage gruppen producerar kartongförpackningar, självhäftande etiketter för livsmedels- och dryckesindustrin, tillverkningsindustrin och läkemedelsindustrin. Dan Labels som ingår i koncernen nyttjar flera olika trycktekniker, och erbjuder märkningslösningar inklusive utskrift av självhäftande produktetiketter, variabla data-etiketter, RFID-etiketter och flera lager och neutrala etiketter. Affären blev klar efter att ha de sett en demonstration av bläckstråleskrivaren i Dominos monter på mässan Labelexpo 2017.

 

 

Läs vidare

Enkelt att uppskatta friktionskoefficienten med nytt verktyg

Ett nytt verktyg ger förpackningsmaskinoperatörer och andra ett snabbt sätt att uppskatta friktionskoefficienten (COF) hos förpackningsfilmer. Detta är användbart om en förpackningsmaskin kräver en folie med en specifik friktionskoefficient för att fungera optimalt.
COF_indicator_Tentoma

Besparingar på flera plan med automatisk packning av e-handelsförpackningar

Den finska logistiktjänsteleverantören Inex Partners Oy har samarbetat med SEE (tidigare Sealed Air) för att förbättra förpackningsautomatiseringen.
SEE I-Packx

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Etikettmarknaden föll tjugofem procent förra året men växer igen

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x