Ellco Etikett först med Mark Andy Digital Series HD i Norge

PUBLICERAD: 16 februari 2024
UPPDATERAD: 19 februari
Christian Egedius till vänster och Joakim Marcusson ser nöjda ut.

Den norska etikettproducenten Ellco Etikett har installerat en Mark Andy Digital Series HD-press i sin anläggning i Gjelleråsen i Nittedal, nära Oslo.

Den nya bläckstråle/flexohybriden ersätter en av två tonerbaserade pressar på företaget och erbjuder större flexibilitet och högre produktivitet.

Den nya Mark Andy, som togs i drift i slutet av 2023, har 330 mm banbredd och fem digitala färger (CMYK + Vit) tillsammans med en flexotryckstation på vardera sidan av den digitala motorn, som Ellco för närvarande använder för grundning och lackering.

Ellco Etikett installerade en av de första Performance Series P7 flexopressarna år 2010. En av fördelarna med den nya DSHD-pressen är dess kompatibilitet med P7 flexo-linjen. Den är byggd på samma servoplattform, den accepterar allt verktyg från flexopressen och dess två flexostationer är de senaste P7-versionerna.

Idealisk

– Performance Series P7 är idealisk för våra längre jobb, och det var denna förmåga att byta verktyg med Digital Series tillsammans med dess kombinerade bläckstråle/flexo-kapacitet som lockade oss till hybriden. P7 har varit en mycket pålitlig och lönsam maskin, och vi förväntar oss detsamma från den nya Digital Series HD, säger Christian Egedius, vd på Ellco Etikett.

Förutom större flexibilitet får man en betydande förbättring av drifttiden jämfört med de tonerbaserade pressarna, varav en nu har sålts.

Digitalt ökar kraftigt

– Vår genomströmning av digitalt arbete har ökat kraftigt i och med bytet till Digital Series HD. Vi kan också köra smalare banor utan problem och minimal justering på hybriden – till skillnad från tonermaskinerna – så mer flexibilitet runt om, säger han.

Mark Andy Digital Series HD, som klarar en utskriftsupplösning på 1200 dpi, har semi- och helroterande stansning och en operativ produktionshastighet på 73m/min, för den digitala vita högopaciteten inkluderad. Eftersom den är av modulär design och konstruktion kan den digitala motorn uppgraderas till 8 färger och pressplattformen, eftersom den är baserad på Performance-serien, kan retrospektivt omkonfigureras för att tillhandahålla en mängd olika efterbehandlings- och konverteringstekniker.

– Vi kan dra full nytta av pressens hastighet, vilket är minst dubbelt så mycket som vi tidigare kunde uppnå med våra digitala pressar, tillägger Christian Egedius.

Mark Andys agent i Skandinavien är Convertec. Så här säger försäljningschef Joakim Marcusson:

– Ellco Etikett har ett rykte om kvalitetsarbete och en ”kan göra”-attityd gentemot sina kunder. Den flexibla produktionskapaciteten hos den nya Digital Series HD-hybriden kommer bara att öka den kapaciteten och göra det möjligt för företaget att hantera en mängd olika jobb med varierande körlängder med största effektivitet.

 

Läs vidare

Intryck från Absolut Flexo Future- flexobranschen lever och mår bra

Att flexobranschen lever och mår bra måste vara huvudslutsatsen på heldagsarrangemanget som danska Flexo Forum och Sweflex hade satt ihop under namnet Absolute Flexo Future.
Publik

Fujifilm visar bland annat sin förstärkta B2-repertoar på Drupa

Tillsammans med mycket av Fujifilms omfattande repertoar kommer ett par nya B2-skrivare att visas i Fujifilms monter på Drupa.
drupa24_fujifilmx

Canon siktar mot förpackning och etiketter

På Drupa blir det tydligt att förpackningar och etiketter är produktområden som Canon nu siktar in sig på.
Drupa_Canonx

Konica Minolta lanserar ny B2 bläckstråleskrivare på Drupa

Med sina 2 400 m2 har Konica Minolta den sjunde största montern på Drupa. 150 personer kommer att ta emot besökarna. En ny B2 bläckstråleskrivare kommer att finnas i montern.
drupa24_konicax

Senaste nytt

Danska All Creative vill vinna i Packnorth Award 2024

Det danska företaget All Creative A/S som är mest känt för sina pappers- och kartonglösningar för förpackningar, POS och Display, är stolta. Så stolta att de har skickat in den 3D-julkalender de tagit fram för Bornholms Karamel Kompagniet till förpackningstävlingen Packnorth Awards 2024.
AllCreative_02x

Snopet för Mondi, det blev IP som köper DS Smith

International Paper och DS Smith meddelade har nått en överenskommelse om villkoren för en affär där IP köper DS Smith.
alexander-grey-8lnbXtxFGZw-unsplashx

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx