Eldar på i glasproduktionen

PUBLICERAD: 7 mars 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Beatson Clark investerar närmare 3 miljoner pund på nya maskiner i glasproduktionen.
Här tillverkas sexkantiga glasburkar.

Glastillverkaren Beatson Clark satsar på nya maskiner till två av sina tillverkningslinjer för att förbättra produktionen av glasflaskor. 

Brittiska företaget Beatson Clark, beläget i South Yorkshire har installerat nya Botteromaskiner av typen IS på två av sina produktionslinjer till ett värde av drygt 33 miljoner kronor. Sektionsmaskinerna skapar glasbehållare för välkända matmärken som engelska Prove och Mackays men även märkesvaror som kryddburkar från storspelare i den brittiska handeln. Maskinerna kommer rulla dygnet runt och producera i genomsnitt 160 miljoner flaskor och glasburkar i ofärgat glas årligen. Klumpar av smält glas matas successivt in i maskinerna för att sedan bli färdiga behållare. Maskinerna representerar den senaste generationen i servostyrd utrustning, säger Graham Lax, chef på Beatson Clark, i ett pressmeddelande.

– Den här investeringen är en del av vårt engagemang för ständiga förbättringar för framtiden och kommer att se till att vi kan förbättra våra produktionsprocesser och  samtidigt upprätthålla och förbättra kvaliteten

 

Läs vidare

Gin i ståpåse sparar miljö och pengar enligt tillverkaren

Den brittiska ginproducenten 6 O`Clock Gin har lanserat en ståpåse för sitt varumärke London Dry. Bra för miljö och ekonomin säger man.
ginx

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

Investeringar i maskiner drivs av ökad konsumtion av förpackade livsmedel

Ökade efterfrågan på förpackade livsmedel ger ökade maskininvesteringar säger en prognos fram till år 2026.
glada påsar

Bio-PET i stället för fiber i äggförpackning

För ovanlighetens skull en nyhet som berättar om ett byte från fiber till plast.
quail-biopet-utvald

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx