Eldar på i glasproduktionen

PUBLICERAD: 7 mars 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Beatson Clark investerar närmare 3 miljoner pund på nya maskiner i glasproduktionen.
Här tillverkas sexkantiga glasburkar.

Glastillverkaren Beatson Clark satsar på nya maskiner till två av sina tillverkningslinjer för att förbättra produktionen av glasflaskor. 

Brittiska företaget Beatson Clark, beläget i South Yorkshire har installerat nya Botteromaskiner av typen IS på två av sina produktionslinjer till ett värde av drygt 33 miljoner kronor. Sektionsmaskinerna skapar glasbehållare för välkända matmärken som engelska Prove och Mackays men även märkesvaror som kryddburkar från storspelare i den brittiska handeln. Maskinerna kommer rulla dygnet runt och producera i genomsnitt 160 miljoner flaskor och glasburkar i ofärgat glas årligen. Klumpar av smält glas matas successivt in i maskinerna för att sedan bli färdiga behållare. Maskinerna representerar den senaste generationen i servostyrd utrustning, säger Graham Lax, chef på Beatson Clark, i ett pressmeddelande.

– Den här investeringen är en del av vårt engagemang för ständiga förbättringar för framtiden och kommer att se till att vi kan förbättra våra produktionsprocesser och  samtidigt upprätthålla och förbättra kvaliteten

 

Läs vidare

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Ny pappersbaserad bottenfilmslösning från SEE

SEE har utvecklat en ny pappersbaserad bottenbana för att hjälpa livsmedelsproducenter och butikskedjor att minska plastanvändningen.
SEE Barrier_Formable_Paper_Kraft_Hot Smoked Salmon Fillets.png-Large-JPEGx

Norskt företag först med Liplids locklösning

Nu är den första kunden för Liplids nya, fiberbaserade lock för drycksmuggar offentlig. Det blev ett norskt företag som är först ut.
4D2B350Ex

Gin i ståpåse sparar miljö och pengar enligt tillverkaren

Den brittiska ginproducenten 6 O`Clock Gin har lanserat en ståpåse för sitt varumärke London Dry. Bra för miljö och ekonomin säger man.
ginx

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}