Efter Sign&print-mässan: "Indikatorer på en stark vår"

PUBLICERAD: 14 februari 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Visutechs digital academy lockade många till att lyssna på inbjudna föreläsare.

Johan Lidström, försäljningschef på Visutech sammanfattar Sign&Print Scandinavia med ett par ordrar samt indikatorer på en kommande stark vår. Och deras digital academy blev en succé.

Sign&Print Scandinavia- mässan är över för denna gång. Johan Lidström, försäljningschef på Visutech i Norden ser en stor framgång med deras egna digital academy som kördes live under dagarna.

– Riktigt roligt att få ta med vår akademi till mässan och bjuda besökarna på intressanta talare och ämnen. Något som var mycket uppskattat, säger Lidström.

– Sammanfattningsvis så lämnade vi mässan med ett par ordrar på både HP Latex, storformat och HP Indigo samt med flera indikatorer som tyder på en stark vår för Visutech.

Han nämner även att man kunde skönja en större optimism kring nuläget och tro på framtiden bland de civilgrafiska tryckerierna. Han berättar att det märktes i montern att det finns intresse av Visutechs tjänster och lösningar för den grafiska branschen.

– Det var stort intresse kring HP´s Latex 1500 printer, Massivit´s 3D skrivare, våra mjukvarulösningar och inte minst kring det faktum att vi hade riktig tryckpress i vår monter.
Fler besökare på mässan kan man dock alltid önska:
– Tre fulla dagar är kanske något i överkant med tanke på just antalet besökare, men totalt sett är vi nöjda med dagarna på mässan, säger Johan Lidström.

Läs vidare

Ny pappersbaserad bottenfilmslösning från SEE

SEE har utvecklat en ny pappersbaserad bottenbana för att hjälpa livsmedelsproducenter och butikskedjor att minska plastanvändningen.
SEE Barrier_Formable_Paper_Kraft_Hot Smoked Salmon Fillets.png-Large-JPEGx

Etikettmarknaden föll tjugofem procent förra året men växer igen

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Digital etikettpress för lite mindre företag

Xeikon har nyligen lanserat en etikettpress, Label Discovery Panther, som är tänkt att fungera som en instegspress hos de lite mindre etikettillverkarna.
xeikon_pantherdiscovery

Senaste nytt

Snart dags för Drupa – här är de sex största trenderna att hålla ögonen på

Efter åtta års uppehåll kan vi återigen åka till Drupa för att se vad leverantörerna tror att vi behöver. Här hittar du sex tydliga trender att ha koll på i mässhallarna.
dmitry-ratushny-xsGApcVbojU-unsplash

Arvid Sundblad lämnar Fiskeby Board

Efter närmare sex år som vd för Fiskeby Board lämnar nu Arvid Sundblad företaget.
Fiskeby-4x-768x512felx

Nedläggning gör det svårare att återvinna vätskekartong i Tyskland

Troligen kommer kapacitet för återvinning av vätskekartongförpackningar att stängas ner i Tyskland inom kort.
julian-hochgesang-mjtq122xaoY-unsplashx

Plastbrätten för blommor vissnar bort hos ICA

ICA Sverige byter nu ut traditionella plastbrätten för blommor till träfiberbrätten.
ICAy