Effektivitet och kommunikation i fokus för ny ledningsgrupp

PUBLICERAD: 11 februari 2016
UPPDATERAD: 31 januari

Stora Enso Ledningsgruppen Fors

I takt med att brukets verksamhet utvecklas är det viktigt att även organisationen moderniseras. Därför har platschef Cecilia Carter organiserat om i Fors Bruks ledningsgrupp för att förbättra effektiviteten och kommunikationen på bruket.

Ledningsgruppen har utökats från 8 till 12 personer. Den decentraliserade organisationen ger fördelar som exempelvis kortare kommunikations- och beslutsvägar.
– Den nya organisationen möjliggör snabbare, smidigare och effektivare kommunikationsvägar både ut till medarbetarna och tillbaka till oss i ledningsgruppen. Jag vill att medarbetarna ska känna att det är nära till bruksledningen. Det är en viktigt med en tillgänglig ledning för att öka delaktigheten och engagemanget på bruket, berättar Cecilia Carter.

Säkerhet en del av ledningen
En av befattningarna som är ny i ledningsgruppen är säkerhetschefen.
– Inget är viktigare än säkerheten på bruket. Jag ville tydliggöra detta och därför är säkerhetschefen numera en del i brukets ledningsgrupp, säger Cecilia Carter.

En bra mix och dynamik
Cecilia Carter har sett över hur ledningsgruppen ska vara organiserad och bemannas för att brukets verksamhet ska kunna drivas och utvecklas på ett så optimalt sätt som möjlig. Hon har varit brukschef i drygt 3 år och arbetat på bruket sedan 2003. Nu har hon samlat på sig värdefull erfarenhet genom åren, som låg till grund när hon formerade den nya ledningsgruppen.
– Ska vi fortsätta vara världsledande så gäller det att vi både har en så bra organisation och bemanning som möjligt. Det är oerhört viktigt vad för slags ledare vi har på bruket. Jag har nu en bra mix, bredd och dynamik i ledningsgruppen av personer med olika bakgrund. Några har lång erfarenhet från brukets verksamhet och några har nyligen rekryterats och kommer från andra branscher, berättar Cecilia Carter.

Utbildningssatsning
Det är både en större gruppering och flera nyligen rekryterade medarbetare som numera ingår i brukets ledningsgrupp. För att den nyformerade ledningsgruppen snabbt skulle bli ett sammansvetsat team har att det satsats på utbildning.
– Vi har haft en omfattande ledningsgruppsutbildning som innefattat coachning både i grupp och på individnivå. Vi har dessutom deltagit i en intern Stora Enso-utbildning för ledningsgrupper. Dessa utbildningssatsningar är viktiga delar för att skapa ett effektivt ledarskap på bruket, säger Cecilia Carter.

Fors Bruks nya ledningsgrupp:
Cecilia Carter, platschef
Mattias Eriksson, produktionschef Fiber & Media
Anna-Lena Fridolfsson, team-assistent
Catarina Gustafsson, säkerhetschef
Klas Jonsson, miljöchef
Torbjörn Karlsson, underhållschef
Jari Lassila, personalchef
Olle Rudström, produktionschef Kartongmaskin 2 och Efterbearbetningen
Ronny Sjöberg, anläggnings- och investeringschef
Gunnar Sjöblom, ekonomichef
Linda Stinessen, kvalitetschef
Mattias Tunholm, produktionschef Kartongmaskin 3 och Lab

____________________

Bildtext: Ledningsgruppen på Stora Ensos bruk i Fors. Bakre raden fr v Mattias Eriksson, Anna-Lena Fridolfsson, Olle Rudström, Torbjörn Karlsson, Ronny Sjöberg och Klas Jonsson. Främre raden fr v Mattias Tunholm, Gunnar Sjöblom, Cecilia Carter, Catarina Gustafsson, Jari Lassila och Linda Stinessen. Foto: Stora Enso

Läs vidare

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Billerud stoppar konverteringen av pappersbruket i Escanaba i Michigan

Billeruds styrelse har beslutat att avbryta planerna på att konvertera bruket i Escanaba till produktion av förpackningskartong. Bolaget kommer istället fokusera på att stegvis skifta produktmixen i Nordamerika mot förpackningsmaterial med en måttlig investeringsnivå.
Escax

PulPac och Optipack i samarbete för att sätta färg på produkter av torrformad fiber

PulPac och OptiPack i Sunne, leverantör av förpackningstryck och barriärlösningar har inlett ett samarbete. Partnerskapet syftar till att öppna upp nya möjligheter för skräddarsydda Dry Moulded Fiber-förpackningar.
PulPac_Optipack_samplex

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}