Effektiviserar e-handeln

PUBLICERAD: 3 mars 2014
UPPDATERAD: 3 mars

 

För första gången någonsin ställer nu det anrika företaget Bong ut på Logistik & Transport.

– Vi har ett för den svenska marknaden helt nytt förpackningskoncept skräddarsytt inte minst för e-handel och tredjepartslogistik, uppger Henrik Wahlgren, Senior Sales Account Manager.

Bong, som faktiskt startade som bokbinderi i Lund 1737 och det näst äldsta bolaget på Nasdaq OMX, har länge varit ledande inom kuverttillverkning. Men i takt med att marknaden minskat har man börjat se sig om efter andra områden att expandera.

– Förra året förvärvade vi det engelska företaget Angus & Wright som utvecklat det smarta förpackningskonceptet Cold Seal som effektiviserar förpackningshanteringen enormt. Med vår maskin kan en operatör göra upp till 35 förpackningar per minut, oavsett om det är kläder, böcker, slalomskidor eller golfbollar i en kallförseglingsprocess. Vid manuell packning skulle en operatör behöva en timme för motsvarande antal, förklarar Henrik Wahlgren.

Med samma maskin kan man också skriva ut fakturan, väga, adressera och postnummersortera förpackningarna. Materialet har en latexbeläggning på under- och överbanan som gör att förpackningarna inte kan fastna. Maskinen kan laddas med olika typer av papper och tjockare pappersemballage i rulle eller ark, bubbelfilm och plastfilm. Förpackningarna kan också förses med returflik så att mottagarna kan använda samma förpackning för att skicka tillbaka produkterna om de inte passar.

– Maskinerna finns i flertalet europeiska länder. Den mest kända kunden är nog Amazon som är mycket nöjda, säger Henrik Wahlgren.

I Sverige är den dock helt ny och kommer att visas live på Logistik & Transport.

– Vi tror att den passar perfekt för många företag inte minst inom e-handeln samt tredjepartslogistik. Den kommer att spara oerhört mycket tid och pengar samt effektivisera hanteringen av försändelser enormt, påpekar Henrik Wahlgren.

Läs vidare

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Robotmässan R24 i Odense gav en bred bild av möjligheterna med robotar

På den stora robotmässan i Odense, R24, nyligen, fick man en bred inblick i robotarnas möjligheter i modern produktion, till exempel inom förpacknings- och grafisk industri.
R24-01x

Ljus prognos för globala marknaden för förpackningsmaskiner

Prognoserna ser ljusa ut för de globala marknaderna för förpackningsmaskiner de närmaste åren. Asien och Stillahavsregionen kommer att behålla den ledning som den har för närvarande. Det framgår av amerikanska PMMI Business Intelligences rapport "2023 World Packaging Machinery”.
pavel-neznanov-w95Fb7EEcjE-unsplashx

Trepak vidareutvecklar sina fyllnings- och kapsyleringsmaskiner

Malmöbaserade Trepak, som tillverkare fyllnings- och kapsyleringsmaskiner, presenterar nu två nyutvecklingar.
Trepakx

Senaste nytt

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx

Peter Jhaveri ny styrelseordförande för Returpack

Peter Jhaveri är ny styrelseordförande för Returpack som gjort en egen intervju med honom. Här är ett utdrag ur den.
jhaveri

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx