Effektiva raklar för flexotryck

PUBLICERAD: 1 oktober 2019
UPPDATERAD: 24 januari
Robert Kondrup, marknadschef på Swedev, ser stort intresse för företagets tryckeriraklar för flexotryck.

Munkforsföretaget Swedev ser hög efterfrågan på sina tryckeriraklar anpassade för alla typer av flexopressar.
– Det är ett väldigt effektivt blad när det gäller att hantera vit färg, säger marknadschefen Robert Kondrup.

Munkforsföretaget Swedev visade upp sina tryckeriraklar på Labelexpo. Marknadschef Robert Kondrup säger att intresset och efterfrågan på deras nya blad för flexotryck, SWED/CUT H9, är mycket stor eftersom det är ett blad som har mycket bra livslängd.

Produkten, som är anpassad för alla typer av flexo tryckpressar lanserades i våras. Företaget satsar just nu hårt på att marknadsföra SWED/CUT H9. Härnäst väntar bland annat en utställning på Drupa-mässan i Düsseldorf i juni nästa år.

– Med SWED/CUT H9 kan vi erbjuda tryckarna en produkt som förbättrar produktiviteten, säger Robert Kondrup och utvecklar:

– Det är ett väldigt effektivt blad när det gäller att hantera vit färg. Det innebär att tryckaren får en förbättrad effektivitet, det vill säga att han inte behöver byta blad så ofta och kan låta tryckpressen gå. Han får därmed mindre spill och stillestånd i tryckpressen.

– Vi rekommenderar den för produktivitetsförbättringar i vit färg men även i processfärger där vi också ser mycket bra resultat.
Företaget ingår i koncernen Munkfors Industri AB.

Läs vidare

Ellco Etikett först med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Den norska etikettproducenten Ellco Etikett har installerat en Mark Andy Digital Series HD-press i sin anläggning i Gjelleråsen i Nittedal, nära Oslo.
Ellco-1588-768x559x

Ny toner med upp till 60 procent återvunnet innehåll

Xeikon introducerar nu Cheetah 3.0-versionen i sin tonerpresserie. Här inkluderas nya ECO-toner som en viktig del.
Xeikon

Automatisering, nätverksutskrift och RFID-etiketter hos Epson på LabelExpo

För första gången visar Epson sin nya etikettprinter Surepress L-4733AW – en stor uppgradering i SurePress 4000-serien – på en mässa i Europa. Det kommer att äga rum på LabelExpo i Bryssel.
surepress

Heidelberg och Gallus uppgraderar digitala etikettlösningar

Heidelberg och deras dotterbolag Gallus kommer att visa en rad nya digitala lösningar på Labelexpo Europe 2023.
Gallus-at-labelexpo

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning