Ecoleans nya förpackningsstorlek har fokus på bekvämlighet och miljö

PUBLICERAD: 14 mars 2024
UPPDATERAD: 19 mars
Den nya förpackningsstorleken får till exempel plats i handväskan.

Ecolean Air 125-formatet är en 125 ml förpackning som är designad för att erbjuda en bekväm förpackningsupplevelse.

Med mindre portionsförpackningar som visat sig populära bland Ecolean-kunder, breddar den nya Ecolean Air 125 Ecoleans portfölj i det kylda segmenet för att möta konsumenternas efterfrågan och gå in i ytterligare marknadssegment.

– Vår nya storlek är designad för att passa i en skolryggsäck, gymväska, ryggficka eller i handen, säger Markus Dahl, produktchef på Ecolean. Dess mindre storlek gör den inte bara bekväm och perfekt för konsumtion på språng, förpackningen har också en stor displayyta som kan rymma design som verkligen tilltalar konsumenter i en hektisk butiksmiljö.

Ecoleans flexibla förpackningar gör det enkelt att tömma varenda droppe, något som är viktigt i dagens samhälle. För närvarande tittar EU-kommissionen på hur vi ska minska matspillet.

Förpackningens mindre portionsstorlek gör det också mer sannolikt att hela innehållet i förpackningen äts upp, även av små barn. Detta hjälper till att minska matsvinnet och minska koldioxidavtrycket.

Läs vidare

Coca-Colas flaskor blir lättare och sparar 3 miljoner ton PET i Nordamerika

Coca-Cola Company har gjort om sina PET-flaskor på den nordamerikanska marknaden och minskar därmed materialförbrukning med 3 miljoner ton år 2025.
coke1

Så packar man ETT ägg effektivt

Så här i påsktider kan det vara äggstra aktuellt att visa en lösning på en smart äggförpackning. Den har utvecklats av Antalis Packaging i Storbritannien.
new-egg-box-and-packaging-awards-composition-900x600

The Power Of Art

Den kända konstnären Sir Peter Blake känd för till exempel The Beatles Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Bands skivomslag, har slagit sig ihop med Budweiser för att skapa ett unikt projekt – en serie popkonstinspirerade burkar.
blake 3x

Dryckesgiganter lanserar Absolut Sprite

The Coca-Cola Company presenterar sin senaste globala collab med spritjätten Pernod Ricard: Absolut Sprite. Bakom varumärkesidentitet och förpackningsdesign står designbyrån BVD.
Skarmavbild

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax