Easyfairs vässar mässvarumärke

PUBLICERAD: 5 december 2019
UPPDATERAD: 24 januari
Easyfairs startar en ny logistik- och automationsmässa.

Easyfairs slår samman sina förpackningsmässor under varumärket Empack. Samtidigt lanseras en ny mässa inom automation och logistik.

Empack blir det samlade varumärket för alla förpackningsmässor som Easyfairs har under sitt paraply. I samma veva väljer mässarrangören att bygga vidare på den växande integrationen mellan processerna inom förpackning och intralogistik med parallellmässan Logistics & Automation. Mässan ersätter den tidigare Logistics & Distribution.

Teknik och innovation

Easyfairs skriver i ett pressmeddelande att mässorna tillsammans ska ge nationella och europeiska aktörer inom förpackning och logistik en bättre bild av tekniker och innovationer. Vidare hoppas arrangören att integrationen av den nya logistik- och automationsmässan med alla deras förpackningsmässor i Europa ska stärka nätverket med hjälp av olika gränsöverskridande initiativ. Det ska också bidra till att locka internationella talare och branschexperter som kan kommunicera ut unikt innehåll och ökad kunskap till förpackningsbranschens aktörer.

Mässan hålls i Sverige nästa år

– Detta nya evenemang kommer reflektera automationen av olika fysiska och operationella processer, drivna av en bredd av utvecklingstrender, kommenterar Arnaud Istas, produktutvecklare på Easyfairs.

Empack och Logistics & Automation kommer att arrangeras årligen eller vartannat år i tio länder i Europa. I Sverige går mässan av stapeln 30 september och pågår till 1 oktober 2020 på Kistamässan. På Malmömässan, 3 – 4 februari 2021, hålls Logistics & Automation.

 

 

 

Läs vidare

Packnews ger dig kostnadsfri entré till Fachpack 2024

Packnews kan nu erbjuda kostnadsfri entré till Fachpack i Nürnberg i höst.
Messegeschehen / Fair activities in general

Nu öppnar Drupa - här är arton tips på vad du kan se på mässan

För första gången sedan år 2016 är det dags för Drupa i Düsseldorf igen. Jättemässan kommer efter så många år att ha mängder av nyheter att presentera, inte minst nyheter med intresse för förpackningsindustrin. Det är inte för inte som mässan allt oftare kalla för Drupack. Här finna lite tips på vad du som besökare kan se på mässan. Packnews kommer naturligtvis att finnas på plats på mässan.
DRUPA24_01x

Tekniknörderi med Galli på Scanpacks scener

Hon är tekniknörd. Hon är expertrösten med massor av energi, och skrattet sitter aldrig långt inne. Det är förmodligen de bästa anledningarna till att inte missa Evelina Galli som årets moderator på Scanpacks scener.
Evelina Gallix

Robotmässan R24 i Odense gav en bred bild av möjligheterna med robotar

På den stora robotmässan i Odense, R24, nyligen, fick man en bred inblick i robotarnas möjligheter i modern produktion, till exempel inom förpacknings- och grafisk industri.
R24-01x

Senaste nytt

Det våras för plastbärkassarna när skatten är på väg bort

Nyligen berättade Packnews om en ICA-butik som börjar sälja bärkassar av biomaterial och nu satsar Coop Sverige på bärkassar som till stor del består av återvunnet material. Den 1 november tas skatten bort på bärkassar.
coop-carrier-bag-trioworld

Drupa 2024 - Många vill ha en bit av kakan inom etikettproduktion

Packnews danska redaktör, Søren Winsløw, sammanfattar här sina intryck från Drupa ur ett etikettperspektiv. Digitalisering är ett gångbart ord i detta sammanhang.
canon_drupa_01xx

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor