Djur utmanar kändisvinerna

PUBLICERAD: 20 augusti 2014
UPPDATERAD: 24 januari

 

Tre apor - low

Vid sidan om alla kändisviner finns det en annan trend bland viner i Sverige. Djur pryder allt fler viner och i sommar har vi sett allt från labradorer till fåglar pryda lådor och flaskor. Det senaste tillskottet i djurfloran är en kändis i sammanhanget som lanserar ytterligare ett vin i det fasta sortimentet. Apan Ove som är en del av trion Tr3 Apor lanserar ett vitt vin på flaska.

Aporna Anders, Göran och Ove har i flera år utmärkt sig på vinmarknaden och det faktum att de avbildar djur på ett fyndigt sätt har troligtvis bidragit till framgången. Vinet engagerar och i sociala media är det många som delar med sig av sina apor och fotograferar sig tillsammans i apornas poser. I en marknadsundersökning som nyligen gjordes av Enjoy Wine & Spirits, företaget bakom Tr3 Apor, är det tydligt att aporna är mycket omtyckta av sina fans. När fansen fick beskriva sina känslor för varumärket, så beskrevs det med ord som glädje, gott och kärlek.

–   Det är fantastiskt att ett vin kan framkalla så positiva känslor hos människor. Att sedan Anders, Göran och Ove som personligheter har blivit så omtyckta av våra fans är helt otroligt och något vi är mycket stolta över, säger Erik Sjöbeck, marknadschef på Enjoy Wine & Spirits.

Tr3 Apor finns sedan tidigare i Systembolagets fasta sortiment som en storsäljande vit bag-in-box och Oves rosé. Nu kompletteras serien med vitt på flaska. Oves vita består av 70% Riesling och 30% Gewürztraminer som likt det vita på bag-in-box är halvtorrt och har en blommig och druvig smak med inslag av rosor och tropisk frukt.

–   Oves vita är ett vin där vi tagit ut svängarna lite och skapat ett fruktigt, men väl balanserat vin som verkligen tar för sig. Vi vet att många har efterfrågat ett vitt apvin på flaska och det känns jättekul att vi nu kan tillgodose detta behov. Oves vita är enligt mig ett mycket bra vin som inte kommer att göra något apfans besvikna, säger Erik Hjort, produktchef på Enjoy Wine & Spirits.

Nu tar aporna och framförallt Ove nästa steg i utvecklingen och breddar kategorin djurviner. Apan Ove själv är förtegen om sitt nya vin, men en sak är klar och det är att han med två viner nu är mer känd än både Anders och Göran.

 

Läs vidare

Zoégas förpackningar anpassas för återvinning

Nestlé har anpassat hela Zoégas Professionals sortiment för återvinning.
z2

Framtidsspaning i förpackningsindustrin

Snabba förändringar och trender, innovationer och ny EU-lagstiftning är pådrivande i förpackningsindustrin. Det framkom på konferensen ”Shaping the Future with Packaging” som arrangerades i Bryssel 9–10 mars.
IMG_6525x

EU tar Frankrike i örat för deras märkningsregler

EU Kommissionen tar nu Frankrike i örat och kräver skärpning. Krav på nationell märkning som förhindrar fri handel är inte OK.
EU Fracebild

Svamp förvandlar trä till filmmaterial

Svampar omvandlar trä till tunna filmer som kan användas i förpackningar.
wood-film-utvald

Senaste nytt

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Zoégas förpackningar anpassas för återvinning

Nestlé har anpassat hela Zoégas Professionals sortiment för återvinning.
z2

Orkla har överklagat förbudet mot Grummes förpackning

Orkla, som äger varumärket Grumme har nu överklagat Kemikalieinspektionens förbud mot deras nya förpackning.
Orklany

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006