Djur utmanar kändisvinerna

PUBLICERAD: 20 augusti 2014
UPPDATERAD: 24 januari

 

Tre apor - low

Vid sidan om alla kändisviner finns det en annan trend bland viner i Sverige. Djur pryder allt fler viner och i sommar har vi sett allt från labradorer till fåglar pryda lådor och flaskor. Det senaste tillskottet i djurfloran är en kändis i sammanhanget som lanserar ytterligare ett vin i det fasta sortimentet. Apan Ove som är en del av trion Tr3 Apor lanserar ett vitt vin på flaska.

Aporna Anders, Göran och Ove har i flera år utmärkt sig på vinmarknaden och det faktum att de avbildar djur på ett fyndigt sätt har troligtvis bidragit till framgången. Vinet engagerar och i sociala media är det många som delar med sig av sina apor och fotograferar sig tillsammans i apornas poser. I en marknadsundersökning som nyligen gjordes av Enjoy Wine & Spirits, företaget bakom Tr3 Apor, är det tydligt att aporna är mycket omtyckta av sina fans. När fansen fick beskriva sina känslor för varumärket, så beskrevs det med ord som glädje, gott och kärlek.

–   Det är fantastiskt att ett vin kan framkalla så positiva känslor hos människor. Att sedan Anders, Göran och Ove som personligheter har blivit så omtyckta av våra fans är helt otroligt och något vi är mycket stolta över, säger Erik Sjöbeck, marknadschef på Enjoy Wine & Spirits.

Tr3 Apor finns sedan tidigare i Systembolagets fasta sortiment som en storsäljande vit bag-in-box och Oves rosé. Nu kompletteras serien med vitt på flaska. Oves vita består av 70% Riesling och 30% Gewürztraminer som likt det vita på bag-in-box är halvtorrt och har en blommig och druvig smak med inslag av rosor och tropisk frukt.

–   Oves vita är ett vin där vi tagit ut svängarna lite och skapat ett fruktigt, men väl balanserat vin som verkligen tar för sig. Vi vet att många har efterfrågat ett vitt apvin på flaska och det känns jättekul att vi nu kan tillgodose detta behov. Oves vita är enligt mig ett mycket bra vin som inte kommer att göra något apfans besvikna, säger Erik Hjort, produktchef på Enjoy Wine & Spirits.

Nu tar aporna och framförallt Ove nästa steg i utvecklingen och breddar kategorin djurviner. Apan Ove själv är förtegen om sitt nya vin, men en sak är klar och det är att han med två viner nu är mer känd än både Anders och Göran.

 

Läs vidare

Många fördelar med dryckesburken enligt Crown

Crown beverage canx

KLS Pureprint siktar mot den svenska förpackningsmarknaden

Danska KLS Pureprint har under det senaste året genomfört ett antal investeringar och förändringar, vilket har satt en ny riktning för företaget och en säljsatsning i Sverige med en tydlig inriktning på förpackningar.
KLS-Bording_01

Snabbare och kraftfullare: ”Q-Line en milstolpe för Zünd”

Det har gått över ett decennium sedan Zünd lanserade sin tredje generation skärmaskin, G3. Nu kommer uppföljaren Q-Line som riktar sig framför allt till producenter av förpackningar och POS-material (Point of Sales), som både är snabbare och kraftfullare.
Zund-9-1024x683x

Rottneros varslar 24 på Vallviks Bruk

Ökande kostnader, sjunkande massapriser och på sikt svagare dollar är anledningen till att 24 personer varslats om uppsägning på Rottneros bruk i Vallvik.
Vallvikx

Senaste nytt

Här är de nominerade i Packnorth Award 2023

mirko-fabian-htm4OxeJaC0-unsplash

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx