Djur utmanar kändisvinerna

PUBLICERAD: 20 augusti 2014
UPPDATERAD: 24 januari

 

Tre apor - low

Vid sidan om alla kändisviner finns det en annan trend bland viner i Sverige. Djur pryder allt fler viner och i sommar har vi sett allt från labradorer till fåglar pryda lådor och flaskor. Det senaste tillskottet i djurfloran är en kändis i sammanhanget som lanserar ytterligare ett vin i det fasta sortimentet. Apan Ove som är en del av trion Tr3 Apor lanserar ett vitt vin på flaska.

Aporna Anders, Göran och Ove har i flera år utmärkt sig på vinmarknaden och det faktum att de avbildar djur på ett fyndigt sätt har troligtvis bidragit till framgången. Vinet engagerar och i sociala media är det många som delar med sig av sina apor och fotograferar sig tillsammans i apornas poser. I en marknadsundersökning som nyligen gjordes av Enjoy Wine & Spirits, företaget bakom Tr3 Apor, är det tydligt att aporna är mycket omtyckta av sina fans. När fansen fick beskriva sina känslor för varumärket, så beskrevs det med ord som glädje, gott och kärlek.

–   Det är fantastiskt att ett vin kan framkalla så positiva känslor hos människor. Att sedan Anders, Göran och Ove som personligheter har blivit så omtyckta av våra fans är helt otroligt och något vi är mycket stolta över, säger Erik Sjöbeck, marknadschef på Enjoy Wine & Spirits.

Tr3 Apor finns sedan tidigare i Systembolagets fasta sortiment som en storsäljande vit bag-in-box och Oves rosé. Nu kompletteras serien med vitt på flaska. Oves vita består av 70% Riesling och 30% Gewürztraminer som likt det vita på bag-in-box är halvtorrt och har en blommig och druvig smak med inslag av rosor och tropisk frukt.

–   Oves vita är ett vin där vi tagit ut svängarna lite och skapat ett fruktigt, men väl balanserat vin som verkligen tar för sig. Vi vet att många har efterfrågat ett vitt apvin på flaska och det känns jättekul att vi nu kan tillgodose detta behov. Oves vita är enligt mig ett mycket bra vin som inte kommer att göra något apfans besvikna, säger Erik Hjort, produktchef på Enjoy Wine & Spirits.

Nu tar aporna och framförallt Ove nästa steg i utvecklingen och breddar kategorin djurviner. Apan Ove själv är förtegen om sitt nya vin, men en sak är klar och det är att han med två viner nu är mer känd än både Anders och Göran.

 

Läs vidare

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1972

I Nord Emballage årgång 1972 gick Gad Rausing från Tetra Pak till försvar av teknikens möjligheter för att ta hand om det kommunala avfallet.
gadx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Absurt att plastproducenterna ska betala för förbränning enligt IKEM

Energimyndigheten har på uppdrag av regeringen föreslagit att en skatt på plastproducenterna ska finansiera CCS (Carbon Capture and Storage) och CCU (Carbon Capture and Utilization). Avfall Sverige välkomnar förslaget. Det gör inte IKEM – Innovations- och kemiindustrierna som i stället anser att det är dags att förbjuda plastförbränning.
bränn

Senaste nytt

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Förpackningsansvariga hos brittiska FMCG-företag vill bort från plast men det är inte lätt

En ny undersökning från förpackningsföretaget Aquapak av 100 brittiska förpackningschefer inom dagligvarubranschen visar att majoriteten (92 procent) planerar att helt sluta använda plast i sina konsumentförpackningar.
Pasta-packaging

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax