Digitalt tryckeri växlar upp

PUBLICERAD: 1 februari 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Nöjda parter i samarbete – Aleksi Uusitalo, styrelsemedlem Pyroll, Vesa-Matti Marjamäki, vice VD PackageMedia, Mauri Reinilä, vd PackageMedia, Gido van Praag, chef för affärsområde HP EMEA Graphics Solutions Business och Niilo Pöyhönen, vice vd Pyroll förpackning.

Digitala tryckeriet Packagemedia storsatsar för att kunna gå över till stordrift. Nu investerar företaget bland annat drygt 28,2 miljoner kronor i digitala tryckpressen HP Indigo 30 000.

Packagemedia investerar 3 miljoner euro, drygt 28,2 miljoner kronor, i en digitala tryckpressen HP Indigo 30 000 samt tillhörande utrustning för efterbehandling. År 2007 gav sig företaget in i förpackningsbranschen i samma veva som man blev en del av Finlands största förpackningsproducent Pyroll group. Package Media började använda digital tryckteknik redan under 1990-talet och sedan tio år tillbaka är de ett helt digitalt tryckeri.
– Förutom Indigo-maskinen investerar vi också i en ny lackenhet från Tresu, en ny stans från Kama, folieringsutrustning och mjukvarulösningar, säger Vesa-Matti Marjamäki, vice vd på Packagemedia i ett pressmeddelande.

B2-formatet som Indigo-maskinen erbjuder fällde avgörandet för investeringen samtidigt som maskinen är kostnadseffektiv och snabb.
– B2-formatet är väldigt optimalt för vår produktion och ger oss en kraftigt ökad kapacitet.
Med sitt nya analysverktyg, Packagemedia digital services, kan företaget satsa brett och addera nya digitala lösningar till sina trycktjänster, istället för att bara nischa sig mot olika industrisegment, säger Vesa-Matti Marjamäki, vice vd på Packagemedia i ett pressmeddelande.
– –Det bygger på att vi adderar en unik identitet till varje förpackning direkt vid tryckning, som vi sedan kan använda för att bygga olika lösningar, där kunderna direkt kan mäta resultatet av sin insats.

Försäljningen och installationen har genomförts av Visutech– ledande leverantör i Norden av digitala produktionslösningar.
Den nya investeringen ska förbereda produktionen för digital stordrift:
– Vi vill göra vår produktion mer effektiv, så vi kan erbjuda högre kapacitet och leverera större volymer till industrin, säger Vesa-Matti Marjamäki.

Läs vidare

Revolution säger Ishida om sin nya trågpackare

Första dagen på interpack avtäckte Ishida Europe en trågpackare som företaget hävdar bryter ny mark.
Ishida1

Snabbare och kraftfullare: ”Q-Line en milstolpe för Zünd”

Det har gått över ett decennium sedan Zünd lanserade sin tredje generation skärmaskin, G3. Nu kommer uppföljaren Q-Line som riktar sig framför allt till producenter av förpackningar och POS-material (Point of Sales), som både är snabbare och kraftfullare.
Zund-9-1024x683x

Malmöbaserade Rechon förberedda för nya utmaningar inom cartridgefyllning

Den nuvarande trenden mot mer cartridgefyllning är ett bra skäl för Rechon att fortsätta ett framgångsrikt samarbete med Syntegon.
Syntegon_Cartridgesx

Digital etikettpress för lite mindre företag

Xeikon har nyligen lanserat en etikettpress, Label Discovery Panther, som är tänkt att fungera som en instegspress hos de lite mindre etikettillverkarna.
xeikon_pantherdiscovery

Senaste nytt

Här är de nominerade i Packnorth Award 2023

mirko-fabian-htm4OxeJaC0-unsplash

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx