Digitala hyllor i konsumbutiker

PUBLICERAD: 30 januari 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Coop-Breece - low

Konsumentföreningen Göta, som driver 47 butiker i 26 kommuner, installerar Breece epaper displayer och Breece Vision storskärmslösning hos Coop Kalmar.

Breece epaper är en multifunktionell plattform för elektroniska hyllkantsetiketter. I dag är systemet installerat i 400 butiker i Norden. Med den revolutionerande epaper teknologin ersätter man pappersetiketter i hyllan och visar all information grafiskt på displayen såsom pris, produktbeskrivningar, logotyper, nyckelhål, streckkoder, QR koder, etc.

Det är ett bra verktyg för att effektivisera och driva lönsammare butiker. Dessutom använder vi en storskärmslösningen för att skapa en bättre och snabbare överblick på vissa produkter för kunderna, säger Krister Magnusson hos KF-Göta.

Breece Vision är ett nytt område inom epaperplattformen, som lyfter lösningen med elektroniska hyllkantsetiketter till en helt ny nivå. Det är en storskärmslösning, som gör det möjlighet att koppla en eller flera produkter till en valfri TV-skärm med valfri design och uppdatera skärmen på samma sätt som med epaper displayerna. Tillsammans med den digitalaa hyllkantsetiketten är Breece Vision helt integrerade med butikssystemet.

Vi är naturligvis stolta över att konsumentföreningen Göta samt flera andra butiker i Sverige väljer Breece epaper och Breece Vision som verktyg för att driva lönsammare butiker, säger Mats Olsson, Area Manager, Delfi Technologies AB – Breece division.

 Coop-BreeceVision - low

Läs vidare

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

Investeringar i maskiner drivs av ökad konsumtion av förpackade livsmedel

Ökade efterfrågan på förpackade livsmedel ger ökade maskininvesteringar säger en prognos fram till år 2026.
glada påsar

Bio-PET i stället för fiber i äggförpackning

För ovanlighetens skull en nyhet som berättar om ett byte från fiber till plast.
quail-biopet-utvald

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Senaste nytt

Nu är Yangis torrformningsteknik redo för marknaden

Det svenska företaget Yangi, med basen i Varberg, lanserar nu sin nya och patentsökta maskinteknologiplattform för torrformade cellulosabserade förpackningar, Cellera, som man säger har potential att ersätta styva plaster i stor skala.
Yangix

Erik Blix ny VD på Nordic Carton

Malmöbaserade Nordic Carton, som tillverkar kartongförpackningar och våtlimsetiketter har anställt Erik Blix som ny VD från och med den 2 oktober.
Eric Blix 2023x

Källsortering minskade växthusgaserna med 500 000 ton

Källsortering av förpackningar i Sverige har stor effekt på utsläppen av växthusgaser. Det visar ny statistik från Förpackningsinsamlingen, FTI.
källsorteringxx

PulPac skalar upp genom att skala ner med formsprutningsteknik

PulPac lanserar en ny maskinplattform, PulPac Scala, som man säger innebär ett betydande steg i revolutionen av torrformad fiber. Scala-plattformen är baserad på formsprutning, en teknik förknippad med plastbearbetning, kombinerat med PulPacs nya  Mill-to-Web fiberenhet.
Pulpac_Scala_Front