Digital tryckteknik hyllas

PUBLICERAD: 4 september 2018
UPPDATERAD: 24 januari

Heidelbergs industriella bläckstråleskrivare Primefire 106 har tilldelats priset InterTech Technology Award av världens största grafiska branschorganisation Printing Industries of America (PIA).


Heidelberg får pris av  den grafiska branschorganisationen PIA för produktionsskrivaren Primefire 106.

Det senaste priset är det 39:e i ordningen för Heidelberg och företaget är därmed den tillverkare i branschen som har flest InterTech Technology Award priser.

Jim Workman, vice ordförande för PIA:s centrum för teknik och forskning, säger att priset ger ett erkännande till de verkligt innovativa tekniker som förväntas ha en betydande inverkan på branschen.

– Mindre än hälften av de nominerade i årets prisutdelning fick ett pris, men Prime Fire 106 uppfyllde klart och tydligt villkoren.

Primefire 106 är den första kommersiellt tillgängliga industriella bläckstråleskrivaren i formatet 70 x 100 centimeter. Enligt Heidelberg har den utvecklats för att ge förpackningsproducenter möjlighet att addera ytterligare värde till varje enskild förpackning, och att snabbt få ut dem på marknaden. Skrivaren kör med sjufärgstryck, den kan trycka variabeldata, och det går även att lägga till unika säkerhetsfunktioner för att motverka varumärkesförfalskning genom att varje låda blir unik och spårbar. Skrivaren har en upplösning på 1200 x 1200 dpi vid produktionshastigheter upp till 2 500 ark per timme. Den industriella skrivaren är anpassad för att trycka upp till 1,5 miljoner ark per månad.

Dan Maurer, vice vd för Digital Product Management för Heidelberg i Nordamerika, säger att Prime Fire är början på en ny era när det gäller digital tryckteknik.

– Vi är mycket stolta över att bli erkända av Printing Industries of America för det prestigefyllda InterTec Technology Award i år. Detta är en spännande tid för branschen, och vi är angelägna om att se hur denna nya teknik kommer att påverka branschen och våra kunder under de kommande åren.

Läs vidare

Heidelberg vill förlösa din potential

Det blir världspremiär för den nya generationen av Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen ska möjliggöra autonomt tryck även inom förpackningsproduktion.
Speedmaster_XL_106_21k_5-2048x1365x

Världspremiär på drupa för Xeikons nya etikettpress

Xeikon kommer att ha en världspremiär på drupa 2024. Det är en etikettpress som trycker med en, ny, egenutvecklad bläckserie.
Untitled Design - 1

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment på Drupa

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV-kollage-1536x1024x

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x