Det senaste inom miljöförpackningar

PUBLICERAD: 18 september 2013
UPPDATERAD: 18 september

 

På Pack & Emballage i Kista den 16-17 oktober finns möjlighet att ta del av Stenqvists obegränsade förpackningsmöjligheter och de senaste miljöinnovationerna! Med över 100 års branscherfarenhet har Stenqvist utvecklats till att bli ett kunskapsföretag i frontlinjen för miljöanpassade förpackningar.

Produktnyheterna är många och bland dem kommer Stenqvist att lyfta fram det miljövänliga och livsmedelsgodkända sortimentet I’m green som framställs av sockerrör. Flera miljömedvetna kunder har bytt ut sina fossila plastbärkassar och livsmedelsförpackningar mot Stenqvists I’m green. Under våren introducerade Stenqvist ytterligare miljönyheter, bland annat ett nytt livsmedelsgodkänt miljöpapper med namnet paper2. Samtidigt lanserades en ny förpackning med namnet CombiGreen, där Stenqvist har kombinerat miljövänligt papper med miljövänlig plast. Det är en unik livsmedelsförpackning med stor potential.

– Vi ser fram emot mässan som kommer att bli en inspirerande mötesplast för branschen, säger Lars Vestergaard, som är försäljningschef på Stenqvist. Vårt engagerade team kommer att vara på plats för att visa upp våra nyheter och ge förpackningsråd.

Pack & Emballage Stockholm Monter C:10

 

 

Läs vidare

Nescafé i refillpåse möter önskemål från EU

På de brittiska öarna introducerar nu Nescafé den första refillpåsen för snabbkaffe för Nescafé Gold Blend och Nescafé Original.
Nescafe_refill_pouch_feedx

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

EEA pekar på bioplastens roll som en väg mot cirkulär plast i Europa

Europeiska miljöbyrån (EEA) pekar i ett nyligen publicerat informationsdokument ut tre olika vägar som kan leda till ett mer cirkulärt, hållbart plastsystem. En av dem fokuserar på förnybara material, inklusive biobaserad plast.
Corn Sunset

Mikrokoppar i förpackningen förlänger livslängden på livsmedel

Kopparpartiklar i mikrostorlek i ett förpackningsmaterial förlänger ett livsmedels hållbarhet drastiskt.
11238_lifespancopperbasedfilm_742783

Senaste nytt

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Stora förändringar i Nordisk Bioplastförenings styrelse

När Nordisk Bioplastförening höll årsmöte den 15 mars blev det stora förändringar vid val av styrelse.
Delar av nya styrelsenx

EU vägleder kring bioplast i ramdokument

I ett ramdokument reder EU-kommissionen ut begreppen kring biobaserad, komposterbar och biologiskt nedbrytbar plast, och ger vägledning kring när och hur de ska användas
kompost