Det senaste inom miljöförpackningar

PUBLICERAD: 18 september 2013
UPPDATERAD: 18 september

 

På Pack & Emballage i Kista den 16-17 oktober finns möjlighet att ta del av Stenqvists obegränsade förpackningsmöjligheter och de senaste miljöinnovationerna! Med över 100 års branscherfarenhet har Stenqvist utvecklats till att bli ett kunskapsföretag i frontlinjen för miljöanpassade förpackningar.

Produktnyheterna är många och bland dem kommer Stenqvist att lyfta fram det miljövänliga och livsmedelsgodkända sortimentet I’m green som framställs av sockerrör. Flera miljömedvetna kunder har bytt ut sina fossila plastbärkassar och livsmedelsförpackningar mot Stenqvists I’m green. Under våren introducerade Stenqvist ytterligare miljönyheter, bland annat ett nytt livsmedelsgodkänt miljöpapper med namnet paper2. Samtidigt lanserades en ny förpackning med namnet CombiGreen, där Stenqvist har kombinerat miljövänligt papper med miljövänlig plast. Det är en unik livsmedelsförpackning med stor potential.

– Vi ser fram emot mässan som kommer att bli en inspirerande mötesplast för branschen, säger Lars Vestergaard, som är försäljningschef på Stenqvist. Vårt engagerade team kommer att vara på plats för att visa upp våra nyheter och ge förpackningsråd.

Pack & Emballage Stockholm Monter C:10

 

 

Läs vidare

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport som tittar på koldioxidpåverkan från förpackningsmaterial har kommit fram till att de viktigaste alternativen till plastförpackningar som kartong, glas, stål och aluminium "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Nordisk Bioplastförening på Plastteknikmässan i Malmö

Den 10:e och 11 maj pågår Plastteknikmässan på Malmömässan. Två dagar med möten, innovativa utställarnyheter och seminarier. Det är nog ingen överraskning att hållbarhet och cirkularitet kommer att vara ledord under de två dagarna.
malmö

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx