Kundanpassad plastlösning är en vinnare

PUBLICERAD: 1 november 2016
UPPDATERAD: 1 november

 

 

När FoodTech 2016 slår upp portarna är RPC Superfos redo att visa ett stort urval av innovativa plastförpackningar, bland annat för mat som äts i farten. Fokus ligger även på kundanpassade lösningar – flera av dem prisbelönta. Det gäller bland annat en speciell burk som är nominerad till FoodTech Award 2016.

Herning står värd för FoodTech, Process & Packaging från 1–3 november 2016 finns RPC Superfos bland utställarna. I monter M 9666 visas en rad förpackningslösningar som är färdiga för tillverkning plus ett urval av särskilt kundanpassade förpackningar.

Nyligen tilldelades en termoformad burk med formsprutat skruvlock en Scanstar 2016. Den kundanpassade bägaren för olika typer av sallader är utvecklad och tillverkad av Orkla Foods Norge. I tillverkningen har två olika processtekniker och två olika material, PP och PET, använts. Förslutning med skruvlock har aldrig tidigare använts för påläggssallader, vilket är en av anledningarna till att den unika bägaren fick utmärkelsen ScanStar 2016. Den är dessutom nominerad till FoodTech Award 2016.

Søren Marcussen, Regionaldirektör för RPC Superfos, Region Nordic:

– Vi är givetvis stolta både över ScanStar-priset och nomineringen till FoodTech Award. De är båda en bekräftelse på att vi är innovativa och har fokus på kundernas behov. Vi vill så klart alltid göra våra kunders produkter till en vinnare i handeln när vi utvecklar nya förpackningskoncept – och det kan vi. I Herning gläder vi oss över att få möta både stora och mindre livsmedelsproducenter så att vi kan diskutera vilken typ av kundanpassade förpackningar som kan stärka just deras varumärke.

I takt med att våra matvanor ändras erbjuder allt fler livsmedelsproducenter praktiska måltider som är lätta att äta, till exempel på väg från ett ställe till ett annat. I linje med den trenden visar RPC Superfos utvalda on-the-go-förpackningar på FoodTech, bland annat EasySnacking och UniPak-bägaren.

– Våra kunder kan välja någon av många lösningar: den eleganta och stabila med en helgjuten sked i locket, den termoformade eller den formsprutade. Till varje förpackning erbjuder vi olika typer av bestick, och livsmedelsproducenterna kan välja lock med plats för topping. Vi är mycket lyhörda om någon har en speciell lösning i tankarna, och vi är redo att utveckla en ny kundanpassad bägare till on-the-go-segmentet, förklarar Søren Marcussen.

För catering- och foodserviceindustrin har RPC Superfos utvecklat hinkar som SuperLift och SuperFlex. De finns i stora storlekar, kan fås med syrebarriär och håller livsmedlen fräscha länge i rumstemperatur. Plasthinkarna är populära bland kockar och kökspersonal eftersom de är enkla att hantera och kan återanvändas för många ändamål.

Många livsmedelsproducenter överväger i dag att gå över från glas till plast. RPC Superfos är specialister på det området och har lång erfarenhet från många övergångsprojekt. I storkök kan en övergång från glas till plast ge bättre arbetsgång och ökad livsmedelssäkerhet.

Läs vidare

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax

Ny obelagd kartongkvalitet från Holmen Iggesund

Invercote Touch är en ny obestruken kartong från Holmen Board & Paper. Det är en kvalitet som är designad för att möta den växande efterfrågan på hållbara och visuellt tilltalande förpackningsmaterial med bibehållen tryckbarhet.
Igge touchx

Väsentligt mindre CO2-utsläpp när fossil plast ersätts med bioplast

En studie, som utförts av forskare från Kina, Storbritannien och Schweiz, visar att väsentligt lägre utsläpp av koldioxid uppstår när man ersätter fossil plast med nedbrytbar bioplast. Det skriver Nordisk Bioplastförening på sin hemsida.
Global warming concept

Lush satsar på POP

Nyligen berättade vi om Treforms framgångsrika tester med Prevented Ocean Plastic, nu går det brittiska kosmetikaföretaget Lush ett steg längre och startar kommersiell användning av materialet.
lush

Senaste nytt

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Förpackningsansvariga hos brittiska FMCG-företag vill bort från plast men det är inte lätt

En ny undersökning från förpackningsföretaget Aquapak av 100 brittiska förpackningschefer inom dagligvarubranschen visar att majoriteten (92 procent) planerar att helt sluta använda plast i sina konsumentförpackningar.
Pasta-packaging

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax