Den första fullt staplingsbara profilen

PUBLICERAD: 11 april 2014
UPPDATERAD: 24 januari

 Nefab

Nu lanserar Nefab en ny, förbättrad profil på ExPak P-lock. Halverad volym och snabbare hantering är bara några av kundfördelarna som kommer att kapa dina totalkostnader!

Nefabs nya lockprofil är den enda fullt staplingsbara profilen på marknaden. Fram tills nu har lock bara kunnat staplas lätt vinklade så att de delvis vilar på underliggande locks stålprofil. Tack vare den fullt staplingsbara lockprofilen så ligger varje lock plant i kollit och stödjer sig helt på plywooden hos locket under. Detta medför ett stort antal fördelar för kunden:

1.Mindre volym. Ett kolli där locken har staplingsbar profil sparar cirka 50% volym jämförbart med lock med den traditionell profil på grund av staplingsbarhet och mindre packmaterial. Detta ger besparingar både i transport och lager.

2.Locken riskerar inte att fastna i varandra och blir därmed enklare att hantera för packpersonalen.

3. Mindre risk för skadade profiler då all kompression via överstapling går via plywooden och inte genom profilen.

4. Mindre behov av packmaterial eftersom ingen ytterförpackning behövs för att ta upp kompressionslasten. Dessutom stöder profilerna varandra, vilket gör dem mindre känsliga för sidostötar jämfört med den traditionella profilen. Därför packas den nya staplingsbara locket på en pall och sträckfilmas.

5. Locket är enklare att montera för packpersonalen då den något utsvängda profilen styr in stålflikarna från sargen i profilens flikhål. Tack vare profilens utformning behåller ett lock med staplingsbar profil samma yttermått som det hade med traditionell profil.

Läs vidare

Hon tar över vd-stolen

Malin Jennerholm som har lång erfarenhet på ledande positioner inom livsmedelsbranschen blir ny vd på Svenska Retursystem efter årsskiftet.
Malin-Jennerholm-scaled

DS Smith går över till palltopp i wellpapp

Förpackningsföretaget skiftar från sträckfilm i plast till att använda wellpappark på toppen av sina leveranspallar.
Pall_DSsmith

Mer återvunnen plast i stötdämpande produkter

Sealed Air implementerar mer återvunnen plast i sina förpackningslösningar. Tre nya uppblåsbara och stötdämpande filmer släpps för att skydda produkter vid förvaring och leveranser.
SealedAir_Fill-Air-RC

Trioworld fortsätter förvärvsresan

Trioworld förvärvar ytterligare en brittisk aktör inom sträckfilm för lastsäkerhet.
Andreas-Malmberg2

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx