Den 4 april samlas nordisk flexotryckindustri i Helsingör

PUBLICERAD: 26 februari 2024
UPPDATERAD: 26 februari
Hotel Marienlyst är platsen dit flexoindustrin vallfärdar i början av april.

Den 4 april samlas flexotryckarbranschen på Marienlyst Strandhotel strax utanför Helsingör. Absolute Flexo Future 2024 arrangeras av Dansk Flexo Forum och SweFlex.

I år är det 20 år sedan Absolute Flexo Future arrangerades för första gången och man väljer att se på framtiden med presentationer om till exempel framtidens tryckfärger, vad vi kan förvänta oss av Expanded Colour Gamut (ECG) år 2035 och inte minst vilken roll AI kommer att spela i flexotryckbranschen.

Mellan 150 och 200 deltagare från hela Norden väntas komma till Helsingör för att ta del av informationen men samtidigt också få en möjlighet till ett viktigt nätverkande.

Packnews återkommer med en intervju med Klaus Kromann, ordförande i Dansk Flexo Forum lite längre fram.
Mer info om arrangemanget och hela programmet finns på

https://www.danskflexoforum.dk/da-dk/absolute-flexo-future-2024.

Läs vidare

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Här får plastförpackningar skulden igen

I de flesta fall blir vi glada när media skriver om oss och plaståtervinning. Men nu har det blivit väldigt fel skriver Svensk Plaståtervinning på LinkedIn. Det handlar om en artikel som blandar ihop plastförpackningar med övrigt plastavfall. Så här skriver Svensk Plaståtervinning.
Aftonx

Arvid Sundblad lämnar Fiskeby Board

Efter närmare sex år som vd för Fiskeby Board lämnar nu Arvid Sundblad företaget.
Fiskeby-4x-768x512felx

Snopet för Mondi, det blev IP som köper DS Smith

International Paper och DS Smith meddelade har nått en överenskommelse om villkoren för en affär där IP köper DS Smith.
alexander-grey-8lnbXtxFGZw-unsplashx

Senaste nytt

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1974

Tidningen Packnews (tidigare nord emballage) fyller i år 90 år. Kanske är det världens äldsta förpackningstidning. Redaktionen har sedan ett par år bläddrat i tidningar från åren som gått och publicerat lite smått och gott och vi kommer att publicera en del av detta här.
Lättx

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy