De utökar med digitaltryck

PUBLICERAD: 2 februari 2017
UPPDATERAD: 24 januari

Kwality offset printers ger sig in i digitaltrycket till följd av högre efterfrågan på korta tryckserier.

Kwality offset printers investerar i en Xerox 3030 plus.

Det indiska tryckeriet Kwality offset printers satsar på digitaltryck. Därmed investerar företaget i den digitala tryckpressen och räknar med den digitala produktion ger 15 procent i ökad omsättning. En av anledningarna att tryckeriet nu satsar digitalt är att de ser att kunder eftersöker allt kortare tryckserier:

– Vi ser ett antal flexojobb som är på 1 000 meter, 2 000 meter och till och med så lågt som 500 meter i längd, säger ägaren Rajeev Chhatwal och fortsätter:

– Genom att flytta dessa jobb till digital produktion kan vi frigöra produktion på våra flexo- och litografipressar till förmån för större serier vilket de är mer ämnade för.

Den digitala tryckpressen Xeikon 3030 plus ska göra jobbet:

– Vi valde Xeikon som partner på grund av att Xeikons etikettryckare inte kräver några speciella beläggningar eller substrat.

Läs vidare

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport som tittar på koldioxidpåverkan från förpackningsmaterial har kommit fram till att de viktigaste alternativen till plastförpackningar som kartong, glas, stål och aluminium "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Nordisk Bioplastförening på Plastteknikmässan i Malmö

Den 10:e och 11 maj pågår Plastteknikmässan på Malmömässan. Två dagar med möten, innovativa utställarnyheter och seminarier. Det är nog ingen överraskning att hållbarhet och cirkularitet kommer att vara ledord under de två dagarna.
malmö

Revolution säger Ishida om sin nya trågpackare

Första dagen på interpack avtäckte Ishida Europe en trågpackare som företaget hävdar bryter ny mark.
Ishida1

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx