De utökar med digitaltryck

PUBLICERAD: 2 februari 2017
UPPDATERAD: 24 januari

Kwality offset printers ger sig in i digitaltrycket till följd av högre efterfrågan på korta tryckserier.

Kwality offset printers investerar i en Xerox 3030 plus.

Det indiska tryckeriet Kwality offset printers satsar på digitaltryck. Därmed investerar företaget i den digitala tryckpressen och räknar med den digitala produktion ger 15 procent i ökad omsättning. En av anledningarna att tryckeriet nu satsar digitalt är att de ser att kunder eftersöker allt kortare tryckserier:

– Vi ser ett antal flexojobb som är på 1 000 meter, 2 000 meter och till och med så lågt som 500 meter i längd, säger ägaren Rajeev Chhatwal och fortsätter:

– Genom att flytta dessa jobb till digital produktion kan vi frigöra produktion på våra flexo- och litografipressar till förmån för större serier vilket de är mer ämnade för.

Den digitala tryckpressen Xeikon 3030 plus ska göra jobbet:

– Vi valde Xeikon som partner på grund av att Xeikons etikettryckare inte kräver några speciella beläggningar eller substrat.

Läs vidare

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

Bioplastproduktionen väntas växa med sjutton procent kommande fem år

En aktuell marknadsstudie förutspår en årlig tillväxt på 17 procent för biobaserade polymerer mellan år 2023 och år 2028.
csr

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Notpla och Duni Group lanserar sjögräsbelagda livsmedelsförpackningar

Grundat i ett gemensamt fokus på hållbarhet och innovation, ingår Duni Group och det brittiska företaget Notpla ett nytt samarbete. Som ett första steg av samarbetet lanserar Duni Group en ny plastfri matförpackning med en unik sjögräsbeläggning
alga 1x

Senaste nytt

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx

Peter Jhaveri ny styrelseordförande för Returpack

Peter Jhaveri är ny styrelseordförande för Returpack som gjort en egen intervju med honom. Här är ett utdrag ur den.
jhaveri

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx