De laddar inför Interpack

PUBLICERAD: 25 april 2017
UPPDATERAD: 24 januari

19 svenska utställare finns med på årets Interpack-mässa i Düsseldorf 4-10 maj. Vi har tagit tempen på några av dem:

1. Varför ställer ni ut på Interpack?
2. Vad har ni för förhoppningar på Interpack?
3. Vad kommer ni synas med på mässan och vilken är er hetaste produkt?

 


Mats Lindgren, försäljningschef på Vebe Teknik:

1. – För att nå ut till en stor och internationell publik.

2. – Att knyta viktiga kontakter på för oss nya marknader.

3. – Vi lanserar Autopac EC 3.28. En ny helautomatisk säckfyllare med ett starkt fokus på hygien och servicevänlighet.

 

Jonas Södergård, vd på Autolabel:

1. – Vi ställer ut på internationella mässor främst för att expandera vårt nätverk av kompetenta och värdeskapande återförsäljare, men också för att visa vår marknadsnärvaro och stötta våra lokala återförsäljare. Vi väljer att marknadsföra oss med ett internationellt fokus eftersom våra produkter är nischade men tillgodoser ett globalt behov. Vi räknar Interpack till vårt marknadssegments mest internationella mässa och speciellt med årets Interpack blir att vi introducerar vårt varumärke Evolabel utanför USA. I samband med vårt intåg i USA 2015 valde vi av legala skäl att introducera oss som Evolabel. Satsningen har varit lyckosam och vi väljer nu att introducera Evolabel-varumärket globalt.

2. – Vi hoppas framför allt att vi lär känna nya intressanta människor som på ett eller annat sätt kan berika vårt nätverk.

3. – Vi kommer att synas med ett brett utbud inom det vi kallar ”Print and apply”, det vill säga produkter för utskrift och applicering av etiketter. Samtliga våra produkter kännetecknas framför allt av enkelhet och säkerhet, men vi kommer speciellt att lyfta fram vår nya patentsökta pallmärkare ”Evolabel – FlexWipe” vilken vi marknadsför som ”A giant leap for pallet labeling”. Vår pallmärkares unika uppbyggnad ger beprövade fördelar som full personsäkerhet, installationsflexibilitet och snabbhet i ett kompakt format. Vi önskar alla intresserade välkomna till vår monter för en demonstration.

 


Christina Frohm Kramer, marknadsföringschef på Micvac:

1. – Interpack är världens största förpackningsmässa och den är ett utmärkt tillfälle att träffa existerande och potentiella kunder inom livsmedelsindustrin från hela världen, samt våra representanter och partners inom förpackningsmaterial och maskiner.

2. – Interpack ger oss möjlighet att visa upp och sprida information om vår unika tillverkningsmetod och speciella förpackningslösning för kyld färdigmat avsedd för detaljhandeln. Vi har varit med två gånger förut och hoppas att uppmärksamheten blir lika stor som vanligt och att Micvac mer och mer etablerar sig som det självklara teknikvalet för kyld färdigmat.

3. – Vi kommer att visa upp våra olika förpackningslösningar, tråg i olika former och storlekar, påsar och djupdragna förpackningar, där den patenterade Micvac-ventilen spelar en huvudroll. Det kommer att ges möjlighet att provsmaka mat tillverkad med vår teknik för att demonstrera den höga kvaliteten och smakupplevelsen i kombination med en hög grad av convenience i tillagningstillfället (förpackningen visslar när maten är färdig, reds anm.). Vi kommer även att visa upp vår lösning för food service-segmentet, som baseras på tillagning i ångugn istället för i en mikrovågstunnel.

 

 


Danevert Åsbrink, vd på Freeformpack:

1. – Vi ställer ut på Interpack av flera anledningar. I huvudsak är det dock två. Dels är vi ett europeiskt bolag med en hel del potentiella kunder i närområdet men vi har också ett erbjudande som passar väl in på den aktuella målgruppen för Interpack. Vår förpackningslösning är inte bara intressant för bolag inom matindustrin utan även för andra segment och vi ser ingen annan mässa i Europa som är bättre än denna på att fånga upp alla olika typer av intressanta kunder. Viljan att reducera plastanvändningen men fortfarande behålla möjligheten att ha formade förpackningar är intressant för många, oavsett segment, då de anser att just formen är viktig när det gäller att attrahera oss konsumenter.

2. – Vi tror att på grund av att vi ställer ut med en av våra FreeFormPack-maskiner så kommer intresset vara större en någonsin. Vi får oftast en hel del besökare i vår monter då vi ställer ut därför att vi erbjuder något som ingen annan spelare gör men nu med en maskin på plats så är vår förhoppning att vi får bättre leads att jobba med när vi kommer hem. Jag skulle bli lite förvånad om vi sålde ett system under mässan men märkligare saker har ju hänt.

3. – Vi kommer som sagt att synas med en Freeformpack-maskin som kommer att producera en macroformad förpackning. Maskinen matas med en tryckt rulle i ena ändan som innehåller FibreForm från Billerud Korsnäs, och ut i den andra ändan kommer en förpackning som har svetsats och formats och som är klar att packas med produkter. Vi kommer även givetvis visa upp ett antal redan färdigformade förpackningar men att live kunna visa hur detta går till känns väldigt bra.

 

 

Håkan Johansson, säljare på Intersystem:

1. – InterSystem utvecklar, tillverkar och levererar kompletta anläggningar för helautomatisk palletering främst mot livsmedelsindustrin i Europa. Vi bedömer att Interpack är den mässa som ger oss bäst marknadstäckning i Europa och dessutom kontakter på andra marknader som kan vara av intresse. InterSystem har sedan tidigare även gjort leveranser till Ryssland, Ukraina, Saudiarabien och USA.

2. – Vår förhoppning är givetvis att träffa nya kunder men vi ser även mässan som en möjlighet att upprätthålla kontakt med befintliga och potentiella kunder.

3 – Vi kommer givetvis att visa vår pallastare Compact 128 LV. En pallastare som endast behöver 4,8 m2 men som kan hantera flöden upp till cirka 30 lådor per minut beroende på pallmönster och produkt.

 

 

Oscar Hugoson, säljare på Scanfill:

1. – Det är första gången vi stället ut på Interpack och vi ställer ut för att kolla läget och utvärdera ifall det är något som är relativt för Scanfill och om vi kan något av den stora mässan. Vi försöker även att komma in på den Tyska marknaden och då tycker vi att denna mässan är ett väldigt bra alternativ att ställa ut på. Bonus blir är ju att större delen av förpackningsindustrin kommer att besöka mässan och på så vis hoppas vi att andra marknader som den nordiska marknaden, där vi redan är kända, kommer kunna träffa oss.
2. – Vi hoppas på att introducera Scanfill och våra produkter på en marknad som vi inte är allt för välkända på idag.
3. – Vi kommer att synas med en ny grafisk profil vilket både är spännande och väldigt passande för avstampet till nya marknader. Vi kommer att visa våra material Scanfill och Scanfill BIO i flera utföranden. Både termoformade och formblåsta detaljer kommer att visas i montern, två av compoundsen som finns i både utförandena Scanfill och Scanfill BIO.

 

 

Viktor Hermanson på Flexlink:

1. – FlexLink ställer ut på Interpack för att träffa industrin, kunder och visa upp våra senaste produkter och tjänster. Mässan är inte bara till för att visa vad som redan finns tillgängligt utan framförallt visar vi ny teknik vi jobbar med.

2. – Våra förhoppningar är stora vad gäller att träffa existerande kunder och diskutera projekt och avsluta pågående förhandlingar. Men också att få feedback på våra utvecklingsprojekt som vi har i pipen. FlexLink innoverar alltid med ständig kundfeedback i bakgrunden och Interpack är ett ypperligt tillfälle för detta.

3 – Vi demonstrerar toppmodern mekanisk och digital integration av två förpackningslinjer med maskiner från Coesia gruppen. Tillsammans med Acma, Emmeci, Hapa och Norden Machinery har FlexLink inrättat en smart produktionslinje för lyxförpackningar.
Dessutom kommer vi att visa vårt senaste transportörsystem för livsmedelsproduktion som nyligen passerat den amerikanska 3-A certifieringen. Detta är unikt bland leverantörer av transportsystem och den hygieniska transportörplattform WLX, har tilldelats iF Design Award 2017 för praktisk design.

 

Ida Sigvardsson, Norden Machinery:

1. – Interpack-besökarna kommer från hela världen, så vi ser det som en möjlighet att träffa nya och gamla kunder samlat på ett ställe. De tyska kunderna har mässan på hemmaplan, och vi ser lika mycket fram emot att träffa dem.
2. – Vi vill att många tar kontakt med oss i montern, och att vi får tillfälle att demonstrera vår maskinlinje.
3. – Norden Machinery visar en robotmatad tubfyllningslinje som fyller två tuber i sekunden. Tuberna förpackas i en Nordenpac 1702 kartonerare.

 

Läs vidare

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a

Packnews ger dig kostnadsfri entré till Fachpack 2024

Packnews kan nu erbjuda kostnadsfri entré till Fachpack i Nürnberg i höst.
Messegeschehen / Fair activities in general

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x