De blir piloter på Primefire 106

PUBLICERAD: 9 februari 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Digitala tryckpressen Primefire 106 lanserades på Drupa-mässan i fjol.

Multi packaging solutions blir pilotanvändare av Heidelbergs Primefire 106. Det första digitala utskriftssystemet i B1-format.

Den allra första testfasen drog i gång början av januari i MPS tyska fabrik i Obersulm och Multi packaging solutions (MPS) är därmed första pilotanvändare av den nya digitala tryckpressen. Den internationella förpackningstillverkaren MPS satsning är ett led i företagets planerade kraftiga expansion av digitaltryck inom förpackningar för att kunna erbjuda mervärde till sina kunder.

MPS är specialiserade inom förpackningslösningar till läkemedelsvarumärken och hygien- och sminkprodukter.
– Snabba, kreativa förändringar av varumärket och produktutseendet är viktiga idag för en framgångsrik försäljning, säger Steffen Schnizer vd på MPS i Obersulm och fortsätter:
– För detta behöver vi en pålitlig, industriell digital tryckpress som Heidelberg primefire 106 som kan bli integrerad i vårt redan existerande arbetsflöde.
Steffen Schizer säger att de som tidiga användare ser fram ett att vara del i marknadslanseringen av Primefire 106:

– Vår affärsmodell är baserad på noll tolerans när det gäller fel, kvalité, tillgänglighet och att tillgodose leveranser i tid. Vi har många års erfarenhet av Heidelberg som en pålitlig partner i segmentet offsetteknologi. Deras kvalitet och service är enastående. Därför är vi säkra på att också Heidelbergs digitala tryckteknologi är det rätta valet för oss.

Heidelberg presenterade Primefire 106 på Drupa-mässan i Düsseldorf förra året som en världspremiär för industriell digital produktion i 70 gånger 100 format.

Läs vidare

Revolution säger Ishida om sin nya trågpackare

Första dagen på interpack avtäckte Ishida Europe en trågpackare som företaget hävdar bryter ny mark.
Ishida1

Snabbare och kraftfullare: ”Q-Line en milstolpe för Zünd”

Det har gått över ett decennium sedan Zünd lanserade sin tredje generation skärmaskin, G3. Nu kommer uppföljaren Q-Line som riktar sig framför allt till producenter av förpackningar och POS-material (Point of Sales), som både är snabbare och kraftfullare.
Zund-9-1024x683x

Malmöbaserade Rechon förberedda för nya utmaningar inom cartridgefyllning

Den nuvarande trenden mot mer cartridgefyllning är ett bra skäl för Rechon att fortsätta ett framgångsrikt samarbete med Syntegon.
Syntegon_Cartridgesx

Digital etikettpress för lite mindre företag

Xeikon har nyligen lanserat en etikettpress, Label Discovery Panther, som är tänkt att fungera som en instegspress hos de lite mindre etikettillverkarna.
xeikon_pantherdiscovery

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx