De blir piloter på Primefire 106

PUBLICERAD: 9 februari 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Digitala tryckpressen Primefire 106 lanserades på Drupa-mässan i fjol.

Multi packaging solutions blir pilotanvändare av Heidelbergs Primefire 106. Det första digitala utskriftssystemet i B1-format.

Den allra första testfasen drog i gång början av januari i MPS tyska fabrik i Obersulm och Multi packaging solutions (MPS) är därmed första pilotanvändare av den nya digitala tryckpressen. Den internationella förpackningstillverkaren MPS satsning är ett led i företagets planerade kraftiga expansion av digitaltryck inom förpackningar för att kunna erbjuda mervärde till sina kunder.

MPS är specialiserade inom förpackningslösningar till läkemedelsvarumärken och hygien- och sminkprodukter.
– Snabba, kreativa förändringar av varumärket och produktutseendet är viktiga idag för en framgångsrik försäljning, säger Steffen Schnizer vd på MPS i Obersulm och fortsätter:
– För detta behöver vi en pålitlig, industriell digital tryckpress som Heidelberg primefire 106 som kan bli integrerad i vårt redan existerande arbetsflöde.
Steffen Schizer säger att de som tidiga användare ser fram ett att vara del i marknadslanseringen av Primefire 106:

– Vår affärsmodell är baserad på noll tolerans när det gäller fel, kvalité, tillgänglighet och att tillgodose leveranser i tid. Vi har många års erfarenhet av Heidelberg som en pålitlig partner i segmentet offsetteknologi. Deras kvalitet och service är enastående. Därför är vi säkra på att också Heidelbergs digitala tryckteknologi är det rätta valet för oss.

Heidelberg presenterade Primefire 106 på Drupa-mässan i Düsseldorf förra året som en världspremiär för industriell digital produktion i 70 gånger 100 format.

Läs vidare

Enkelt att uppskatta friktionskoefficienten med nytt verktyg

Ett nytt verktyg ger förpackningsmaskinoperatörer och andra ett snabbt sätt att uppskatta friktionskoefficienten (COF) hos förpackningsfilmer. Detta är användbart om en förpackningsmaskin kräver en folie med en specifik friktionskoefficient för att fungera optimalt.
COF_indicator_Tentoma

Besparingar på flera plan med automatisk packning av e-handelsförpackningar

Den finska logistiktjänsteleverantören Inex Partners Oy har samarbetat med SEE (tidigare Sealed Air) för att förbättra förpackningsautomatiseringen.
SEE I-Packx

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Etikettmarknaden föll tjugofem procent förra året men växer igen

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Senaste nytt

Klockan tickar för förpackningsföretag om man ska klara EUDR till årsskiftet

Nedräkningen fortsätter mot den 30 december 2024, då de flesta företag baserade i EU eller som levererar varor till EU måste följa EU:s nya avskogningsförordning (EUDR). Det kommer att ställa stora krav på till exempel tillverkare av papper, kartong och förpackningar.
johannes-plenio-1vzLW-ihJaM-unsplashx

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx