De anpassar utbudet för att hjälpa sjukvården

PUBLICERAD: 15 maj 2020
UPPDATERAD: 24 januari
Tara Pac erbjuder anpassade versioner av plasthinkar till sjukvården som är avsedda för insamling av använd skyddsutrustning.

Tara Pac utökar sortimentet med nya artiklar till följd av covid-19. Förpackningsföretaget har anpassat plasthinkar så att personal i sjukvården enklare ska kunna samla ihop använd skyddsutrustning.

Förpackningsföretagets plasthinkar kommer med tydlig design och är riktade mot sjukvården. Det finns både runda, rektangulära och fyrkantiga plasthinkar i volymerna 5, 10, 16 och 30 liter.

– Det känns bra att vi nu även erbjuder förpackningar för att kunna samla in den skyddsutrustning som våra hjältar inom vården använder, berättar Lars Persson, vd på

Företaget uppdelat i två team

Tara Pac skriver i ett pressmeddelande att de sedan några månader tillbaka försöker motverka smittspridningen genom att arbeta i två skilda team.

Kör två team

Varannan vecka arbetar teamen uppdelat hemifrån och varannan vecka är de på kontoret.  Företaget har delat upp de olika funktionerna i teamen så att företaget står stadigt även om någon skulle bli sjuk.

– En av många fördelar med ett litet företag som Tara Pac är att vi kan agera snabbt vilket vi också gjorde för drygt två månader sedan då halva gänget fick börja jobba hemifrån en vecka och sen bytte vi nästkommande vecka. Visst var detta en stor omställning för personalen men jag är stolt över hur bra vi löst detta tillsammans. Det visar hur starka vi är tillsammans och det är något som verkligen behövs i dessa coronatider, säger Lars Persson.

Läs vidare

Great Earth först på marknaden med fiberbaserad förslutning från BOC

Nu kommersialiseras Blue Ocean Closures intressanta skruvförslutningar baserade på fiber. Sverigebaserade Great Earth är första kund.
GEBOC-product1-1024x683-1000x1400x

Debattinlägg: Reumatikerförbundet är besviket på förpackningsindustrin

Reumatikerförbundet tycker att förpackningsindustrin borde tagit tillfället att hitta bättre lösningar i samband med att kraven på fastsatta förslutningar kommit. Det framgår av följande debattartikel.
man-641691_1920x

Hon tar över vd-stolen

Malin Jennerholm som har lång erfarenhet på ledande positioner inom livsmedelsbranschen blir ny vd på Svenska Retursystem efter årsskiftet.
Malin-Jennerholm-scaled

DS Smith går över till palltopp i wellpapp

Förpackningsföretaget skiftar från sträckfilm i plast till att använda wellpappark på toppen av sina leveranspallar.
Pall_DSsmith

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x