Confood visar upp individuella delar i en förpackningslinje

PUBLICERAD: 26 april 2021
UPPDATERAD: 24 januari
Magnus Wöhl, vd för Confood Scandinavia ser fram emot att möta nya och befintliga kunder på mässan Packnorth. Foto: Pressbild

Bland annat multihead- och checkvågar, inspektionsutrustning, förpackningsmaskiner och transportsystem finns i Helsingborgsföretaget Confood Scandinavias katalog när de ställer ut på Packnorth-mässan, 10–12 maj.

Agenturföretaget Confood Scandinavia med säte i Helsingborg har varit verksamma sedan 1970-talet. Då var företaget främst inriktad på snacks-industrin. Genom åren har sortimentet breddats. I dag erbjuder de även maskinlösningar för andra livsmedelsindustrier samt för bland annat plast- och verkstadsindustrin.

Lösningar för förpackningslinje

Under den digitala förpackningsmässan Packnorth, 10–12 maj, kommer Confood Scandinavia visa vågar och ett slutet transportsystem. Företaget håller presentationer i sin digitala kanal och är sedan tillgängliga för frågor kring utrustningen.

– Vi kommer att prata om multihead-vågar och checkvågar, detekteringsutrustning i form av metalldetektorer och röntgen, vertikala förpackningsmaskiner och transportsystem, säger Magnus Wöhl, vd för Confood Scandinavia.

Bland produkterna erbjuder företaget våg- och detekteringsutrustning från den japanska tillverkaren Yamato. Det är utrustning som snabbt sparar in sin investering genom högre grad av precision i vikterna, enligt Wöhl.

Vågmaskin kontrollerar vikten
Helsingborgsföretaget visar bland annat upp våg- och detekteringsutrustning från den japanska tillverkaren Yamato. Foto: Pressbild

En multihead-våg består av tio till tjugo mindre vågar. Maskinen väger och summerar de mindre vikterna av det som ska förpackas för att uppnå målvikten. Målvikten doseras sedan till exempelvis en påsmaskin som skapar och försluter en påse från plan film. Alternativt släpps ”dosen” till ett färdigt emballage i form av en påse, burk eller ask. Förpackningen transporteras sedan i förekommande fall vidare till en checkvåg som kontrollerar att vikten stämmer och slutligen eventuellt en detektionsenhet i form av metalldetektor eller x-ray.

För vilka livsmedel kan linjen användas?

– I huvudsak är det vågar och förpackningsmaskiner för fasta livsmedel, men de kan också komma till hands inom verkstadsindustrin, exempelvis för att förpacka skruvar och muttrar. Allt som ska säljas och förpackas i påsar.

Vad ser ni för trender inom ert förpackningsområde?

– Mycket av trenderna går mot miljövänliga förpackningsmaterial och det ser vi börjar ta fart på riktigt. Det kan vara nedbrytningsbart och återvinningsbart – så lite fossila bränslen inblandande som möjligt.

”Hitta nya kunder”

En personalstyrka på fyra personer står redo att möta kunder och hålla presentationer under Packnorth-mässan.

Vad hoppas ni få ut av mässan?

– Hitta nya kunder. Vi har en bra befintlig kundstock i Norden och Baltikum men det finns alltid utrymme för fler, säger Magnus Wöhl.

 

 

 

Läs vidare

Nu öppnar Drupa - här är arton tips på vad du kan se på mässan

För första gången sedan år 2016 är det dags för Drupa i Düsseldorf igen. Jättemässan kommer efter så många år att ha mängder av nyheter att presentera, inte minst nyheter med intresse för förpackningsindustrin. Det är inte för inte som mässan allt oftare kalla för Drupack. Här finna lite tips på vad du som besökare kan se på mässan. Packnews kommer naturligtvis att finnas på plats på mässan.
DRUPA24_01x

Great Earth först på marknaden med fiberbaserad förslutning från BOC

Nu kommersialiseras Blue Ocean Closures intressanta skruvförslutningar baserade på fiber. Sverigebaserade Great Earth är första kund.
GEBOC-product1-1024x683-1000x1400x

Debattinlägg: Reumatikerförbundet är besviket på förpackningsindustrin

Reumatikerförbundet tycker att förpackningsindustrin borde tagit tillfället att hitta bättre lösningar i samband med att kraven på fastsatta förslutningar kommit. Det framgår av följande debattartikel.
man-641691_1920x

Enkelt att uppskatta friktionskoefficienten med nytt verktyg

Ett nytt verktyg ger förpackningsmaskinoperatörer och andra ett snabbt sätt att uppskatta friktionskoefficienten (COF) hos förpackningsfilmer. Detta är användbart om en förpackningsmaskin kräver en folie med en specifik friktionskoefficient för att fungera optimalt.
COF_indicator_Tentoma

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx