Canon förvärvar inom etikett- och förpackningsområdet

PUBLICERAD: 19 april 2022
UPPDATERAD: 24 januari
Canon förvärvar Edale. Foto: Pressbild

Canon förvärvar brittiska tillverkaren Edale för att bygga vidare på den digitala plattformen LabelStream 4000.

Den brittiska tillverkaren Edale har sitt säte i Hampshire och är en tillverkare av tryck- och konverteringsutrustning för etikett- och förpackningsindustrin. I ett urval inkluderar det digitalpressar, hybridpressar, etikett-, konverterings- och efterbehandlingslinjer. Inom flexotryckta etiketter är de bland annat kända för sina bantransportörer och konverteringssystem för digital etikettproduktion.

Led i strategin

Enligt Canon är förvärvet av Edale en del i företagets strategi att vidareutveckla sin LabelStream 4000-produktlinje för digitaltryckta etiketter samt för att erbjuda expertis och teknik för framtida produkter.

Samarbetat sedan 2018

Mick Asada, vd för Canon production printing berättar i ett pressmeddelande att Edale redan sedan 2018 är leverantör av bantransportörer samt konventionella utskrifts- och förädlingsmoduler för Labelstream-serien.

–  Genom detta nära samarbete har vi en mycket hög respekt för Edale-teamets kapacitet och specialistkompetens inom tryck och konvertering för etikett- och förpackningsindustrin. Vi är glada över den enorma potential som kommer genom ett mycket närmare samarbete och är övertygade om att detta kommer att bidra till att förverkliga Canons ambition att bli en viktig kraft för digital innovation på förpackningsarenan, säger Mick Asada är vd för Canon production printing:

Läs vidare

Etikettmarknaden föll tjugofem procent förra året men växer igen

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Digital etikettpress för lite mindre företag

Xeikon har nyligen lanserat en etikettpress, Label Discovery Panther, som är tänkt att fungera som en instegspress hos de lite mindre etikettillverkarna.
xeikon_pantherdiscovery

Uppköp: Nordvalls förvärvar Lexit Groups etikettverksamhet

Affären innebär ett övertagande av Lexit Groups verksamheter i Sverige och Norge. Enligt Nordvalls gör förvärvet dem till Skandinaviens ledande leverantör av etiketter.
FotoJet (2)

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}