Canon förvärvar inom etikett- och förpackningsområdet

PUBLICERAD: 19 april 2022
UPPDATERAD: 24 januari
Canon förvärvar Edale. Foto: Pressbild

Canon förvärvar brittiska tillverkaren Edale för att bygga vidare på den digitala plattformen LabelStream 4000.

Den brittiska tillverkaren Edale har sitt säte i Hampshire och är en tillverkare av tryck- och konverteringsutrustning för etikett- och förpackningsindustrin. I ett urval inkluderar det digitalpressar, hybridpressar, etikett-, konverterings- och efterbehandlingslinjer. Inom flexotryckta etiketter är de bland annat kända för sina bantransportörer och konverteringssystem för digital etikettproduktion.

Led i strategin

Enligt Canon är förvärvet av Edale en del i företagets strategi att vidareutveckla sin LabelStream 4000-produktlinje för digitaltryckta etiketter samt för att erbjuda expertis och teknik för framtida produkter.

Samarbetat sedan 2018

Mick Asada, vd för Canon production printing berättar i ett pressmeddelande att Edale redan sedan 2018 är leverantör av bantransportörer samt konventionella utskrifts- och förädlingsmoduler för Labelstream-serien.

–  Genom detta nära samarbete har vi en mycket hög respekt för Edale-teamets kapacitet och specialistkompetens inom tryck och konvertering för etikett- och förpackningsindustrin. Vi är glada över den enorma potential som kommer genom ett mycket närmare samarbete och är övertygade om att detta kommer att bidra till att förverkliga Canons ambition att bli en viktig kraft för digital innovation på förpackningsarenan, säger Mick Asada är vd för Canon production printing:

Läs vidare

Digital etikettpress för lite mindre företag

Xeikon har nyligen lanserat en etikettpress, Label Discovery Panther, som är tänkt att fungera som en instegspress hos de lite mindre etikettillverkarna.
xeikon_pantherdiscovery

Uppköp: Nordvalls förvärvar Lexit Groups etikettverksamhet

Affären innebär ett övertagande av Lexit Groups verksamheter i Sverige och Norge. Enligt Nordvalls gör förvärvet dem till Skandinaviens ledande leverantör av etiketter.
FotoJet (2)

Etikettföretag gör förvärv i Tyskland

Nordvalls Etikett förvärvar tyska familjeföretaget Kölle Etiketten. Sedan 2021 äger Nordvalls även engelska Watermill Press. Därmed etablerar de nu sin andra produktionsenhet utanför Sverige.
Patrik-Jenemark

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Senaste nytt

Nu är Yangis torrformningsteknik redo för marknaden

Det svenska företaget Yangi, med basen i Varberg, lanserar nu sin nya och patentsökta maskinteknologiplattform för torrformade cellulosabserade förpackningar, Cellera, som man säger har potential att ersätta styva plaster i stor skala.
Yangix

Erik Blix ny VD på Nordic Carton

Malmöbaserade Nordic Carton, som tillverkar kartongförpackningar och våtlimsetiketter har anställt Erik Blix som ny VD från och med den 2 oktober.
Eric Blix 2023x

Källsortering minskade växthusgaserna med 500 000 ton

Källsortering av förpackningar i Sverige har stor effekt på utsläppen av växthusgaser. Det visar ny statistik från Förpackningsinsamlingen, FTI.
källsorteringxx

PulPac skalar upp genom att skala ner med formsprutningsteknik

PulPac lanserar en ny maskinplattform, PulPac Scala, som man säger innebär ett betydande steg i revolutionen av torrformad fiber. Scala-plattformen är baserad på formsprutning, en teknik förknippad med plastbearbetning, kombinerat med PulPacs nya  Mill-to-Web fiberenhet.
Pulpac_Scala_Front