Byter jobb

PUBLICERAD: 29 mars 2016
UPPDATERAD: 31 januari

Lennart Eberleh, chef för affärsområdet Corrugated Solutions, lämnar efter 16 framgångsrika år BillerudKorsnäs för att tillträda som koncernchef och VD för den börsnoterade massatillverkaren Rottneros AB.

BillerudKorsnäs affärsområde Corrugated Solutions erbjuder högpresterande wellpappråvara i form av fluting och liner samt kompletta förpackningslösningar till en global kundkrets av konverterare och varumärkesägare. Affärsområdet bidrar till BillerudKorsnäs tillväxtagenda genom sitt fokus på värdetillväxt där affärsmodellsinnovation är nyckeln. Som ett led i detta har affärsområdet nyligen lyckosamt integrerat det tidigare fristående dotterbolaget Paccess in i verksamheten.

– Vi tackar Lennart för den stora insats han gjort som chef för Corrugated Solutions och som har varit ytterst värdeskapande för bolaget och våra kunder. Den inslagna vägen för affärsområdet ligger fast och vi kommer fortsätta växa som leverantör av förpackningslösningar för varumärkesägare globalt. Vi är förstås glada för Lennarts skull och önskar honom lycka till i sina nya utmaningar. Detta är ytterligare ett exempel på BillerudKorsnäs förmåga att skapa värde, i detta fall på det individuella planet! säger Per Lindberg, BillerudKorsnäs vd och koncernchef.

En process för att rekrytera Lennart Eberlehs efterträdare har inletts och fram till dess att processen är klar arbetar han kvar, dock längst till 1 oktober 2016.

BillerudKorsnäs levererar förpackningsmaterial och -lösningar som utmanar konventionella förpackningar för en hållbar framtid. Vi är en världsledande leverantör av nyfiberbaserat förpackningsmaterial och har kunder i över 100 länder. Företaget har åtta produktionsanläggningar i Sverige, Finland och Storbritannien och cirka 4 200 anställda i över 13 länder. BillerudKorsnäs omsätter ca SEK 22 miljarder och är noterat på Nasdaq Stockholm.

Läs vidare

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Billerud stoppar konverteringen av pappersbruket i Escanaba i Michigan

Billeruds styrelse har beslutat att avbryta planerna på att konvertera bruket i Escanaba till produktion av förpackningskartong. Bolaget kommer istället fokusera på att stegvis skifta produktmixen i Nordamerika mot förpackningsmaterial med en måttlig investeringsnivå.
Escax

PulPac och Optipack i samarbete för att sätta färg på produkter av torrformad fiber

PulPac och OptiPack i Sunne, leverantör av förpackningstryck och barriärlösningar har inlett ett samarbete. Partnerskapet syftar till att öppna upp nya möjligheter för skräddarsydda Dry Moulded Fiber-förpackningar.
PulPac_Optipack_samplex

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}