Blue Ocean Closures lanserar ny förslutning för vätskekartongförpackningar

PUBLICERAD: 25 mars 2024
UPPDATERAD: 25 mars
Foto: BOC

Blue Ocean Closures nya förslutning av fiber har utvecklats och anpassats speciellt för aseptiskt packade produkter med lång livslängd, till exempel juice, växtbaserade drycker och soppor. Designen är avsedd att kunna användas med ”pullringlösningar” från olika tillverkare.

Det finns onekligen en rejäl marknad att ta andelar på. Uppskattningsvis produceras globalt 135 miljarder vätskekartongförpackningar med en plastförslutning.

– Även om förslutningen är en liten del av förpackningen får ett skifte från plast till fiber stor påverkan ur miljöhänsyn. Det är en drop-in lösning som innebär att det är enkelt för en producent att skifta från plast till fiber, säger Ola Tönnberg som är CCO på Blue Ocean Closures.

– Nu er vi fram emot att bygga relationer med potentiella partners och hoppas se de första volymerna på marknaden i början av nästa år.

Läs vidare

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Här får plastförpackningar skulden igen

I de flesta fall blir vi glada när media skriver om oss och plaståtervinning. Men nu har det blivit väldigt fel skriver Svensk Plaståtervinning på LinkedIn. Det handlar om en artikel som blandar ihop plastförpackningar med övrigt plastavfall. Så här skriver Svensk Plaståtervinning.
Aftonx

Arvid Sundblad lämnar Fiskeby Board

Efter närmare sex år som vd för Fiskeby Board lämnar nu Arvid Sundblad företaget.
Fiskeby-4x-768x512felx

Snopet för Mondi, det blev IP som köper DS Smith

International Paper och DS Smith meddelade har nått en överenskommelse om villkoren för en affär där IP köper DS Smith.
alexander-grey-8lnbXtxFGZw-unsplashx

Senaste nytt

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1974

Tidningen Packnews (tidigare nord emballage) fyller i år 90 år. Kanske är det världens äldsta förpackningstidning. Redaktionen har sedan ett par år bläddrat i tidningar från åren som gått och publicerat lite smått och gott och vi kommer att publicera en del av detta här.
Lättx

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy