Blir först med digital flexo i Skandinavien

PUBLICERAD: 22 mars 2017
UPPDATERAD: 24 januari

Lexit Group närmar sig produktionsstart i Göteborg med sin nya digitala flexopress från Bobst.

Norska Lexit Groups utbyggnad av etikettfabriken i Göteborg väntas vara redo i april. Produktionshallen utökas med 3500 kvadratmeter – en fördubbling mot tidigare. I samband med detta investerar företaget även i den digitaliserade flexopress från Bobst som väntas vara i drift i juni.

Lexit Groups försäljningschef Jostein Sæter.

Norska Lexit Group slutför i april utbyggnaden av etikettfabriken i Göteborg. Med en ökning på 3500 kvadratmeter fördubblas därmed storleken i produktionshallen.

– I förbindelse med detta, har vi som det första tryckeriet i Skandinavien, investerat i en ny och digitaliserad flexo press, Bobst, som sätts i drift i juni och ska effektivisera produktionen och bidra till färre driftstopp, säger försäljningschefen Jostein Sæter i ett pressmeddelande.

– Utbyggnaden av fabriken i Göteborg var nödvändig för att täcka kundernas etikettbehov i den skandinaviska marknaden.

Utvecklingen av flexopressen har skett i nära samarbete med ledande företag i förpackningsbranschen. Americk Packaging, Apex International, AVT, Bobst, Dupont, Esko, Flint Group, X-Rite och UPM.

Lexit Group är en leverantör inom RFID, datainsamling, produktmärkning, tryckta etiketter, butiksdata, IKT för distribution samt industri och automation. Koncernen med huvudkontor i Norge har cirka 105 anställda och omsätter årligen ca 350 miljoner norska kronor.

Läs vidare

Etikettmarknaden föll tjugofem procent förra året men växer igen

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Digital etikettpress för lite mindre företag

Xeikon har nyligen lanserat en etikettpress, Label Discovery Panther, som är tänkt att fungera som en instegspress hos de lite mindre etikettillverkarna.
xeikon_pantherdiscovery

Scribos och HP Indigo säkrar produkter mot piratkopiering

Scribos har etablerat ett samarbete med HP Indigo Division för med syftet att stoppa piratkopiering av produkter.
SCRIBOS_02_Wine_Spiritsx

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}