Bli Prepress- och trycktekniker förpackningsproduktion på Broby Grafiska

PUBLICERAD: 21 januari 2016
UPPDATERAD: 21 januari

Myndigheten för yrkeshögskolan har beviljat den tvååriga yrkeshögskoleutbildningen Prepress- och trycktekniker förpackningsproduktion. Utbildningen startar den 5 september 2016 och har sista ansökningsdag den 30 april 2016.

– Den här utbildningen passar oss som handen i handsken. Vi har alla tekniska förutsät­tningar som krävs, både vad det gäller den tekniska utrustningen och lärarnas kompetens. Dessutom har vi starkt stöd från branschen både lokalt och globalt. Förutsättnin­garna att få jobb efter utbildningen är mycket goda. 80-90% av våra studenter får jobb efter utbildningarna, säger Tommy Nilsson, Tf Verksamhetsansvarig YH

– Det här stärker förpackningsindustrin. Vår bransch är under ständig teknisk utveckling och det finns ett stort behov av ny kompetens och yngre människor med nya idéer och visioner, kompletterar Johan Mårtensson, VD Packbridge.

– Jättebra, det behövs verkligen en ny utbildning som matchar arbetsmarknadens behov. Det behövs utbildning inom produktion. Speciellt inom flexografi, förpackningstryck och den nya tekniken. Förpackningsproduktion är också starkt växande, speciellt i Skåne. Så jag hoppas att många skåningar åker till Värmland och utbildar sig och kommer tillbaka till ljuvliga Skåne, kommenterar” Jenny Rosberg, Prepress Manager.

I 2015 års ansökningsomgång fick myndigheten in 1 421 ansökningar om att bedriva yrkeshögskoleutbildning med första start hösten 2016 eller våren 2017. Under hösten har myndigheten bedömt ansökningarna och idag publiceras resultatet. Av de inkomna ansökningarna beviljas 446 utbildningar, 31 procent, vilket motsvarar ungefär 25 700 studerandeplatser, fördelade på cirka 12 850 platser per utbildningsomgång (utbildningsanordnarna beviljas två omgångar).

Läs vidare

Intressant maskinell origamiteknik ger nya förpackningsstrukturer

Finlands tekniska forskningscenter VTT har i samarbete med Aalto-universitetet och finska industripartner utvecklat en ny teknik för att forma kartong i en unik kontinuerlig process för att skapa origami-inspirerade strukturer för fiberbaserade förpackningsmaterial.
Fold_e-com+cosmetics+packagingx

Så spar mejerijätten Arla trettiotvå ton plast om året

”Med kombinationen papper och plast sparar Arla 32 ton plast om året”. Det var rubriken i ett nyhetsinslag på Packnews.se under våren. Frågan var om kombinationen av material var ett bättre val än enbart plast? Vi uttryckte viss tveksamhet, men nu vet vi att det stämmer, efter ett samtal med Helge Steg, vd på Arta Plast, företaget som tillverkar FiberCup, förpackningslösningen som det handlar om.
Förpackningarx

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Senaste nytt

Intressant maskinell origamiteknik ger nya förpackningsstrukturer

Finlands tekniska forskningscenter VTT har i samarbete med Aalto-universitetet och finska industripartner utvecklat en ny teknik för att forma kartong i en unik kontinuerlig process för att skapa origami-inspirerade strukturer för fiberbaserade förpackningsmaterial.
Fold_e-com+cosmetics+packagingx

Rör vid flaskan och etiketten lyser upp

Coca-Cola har lanserat en speciell förpacknings med "Thor"-tema i begränsad upplaga i Brasilien. Den är försedd med OLED-teknik (Organic LED) från tyska Inuru. Tryckt elektronik har varit ett diskussionsämne i rätt många år inom förpacknings- och etikettindustrin, men det riktiga genombrottet har låtit vänta på sig. Möjligen är det Inuru som kommer att stå för det.
Thors

UPM Raflatac stänger fabrik i Tyskland

UPM Raflatac har beslutat sig för att permanent stänga sin fabrik i Kaltenkirchen i Tyskland för att förbättra organisationens samlade effektivitet och räntabilitet.
raf_tim-kirchen-appointment

United Bankers skogsfond köper FiberLean

United Bankers fond Forest Industry Green Growth Fund (UB FIGG), har köpt etthundra procent av aktierna i FiberLean Technologies Ltd. Fiberlean tillverkar utrustning för framställning av MFC (Mikrofibrillär cellulosa) som ger pappersmassa nya egenskaper.
David-Walker