Bjuder in till kreativ halvdag

PUBLICERAD: 3 februari 2016
UPPDATERAD: 24 januari

Nordvalls etikettryck

Onsdagen den 16 mars bjuder Nordvalls in till en kreativ halvdag på produktionsanläggningen i Sjöbo! Företaget visar alla spännande möjligheter som finns med den digitala trycktekniken och ger nya idéer på hur kunden kan få sina produkter att sticka ut.

Dagen till ära har Nordvalls bjudit in intressanta gästföreläsare från HP Indigo och en rundvandring arrangeras i produktionsanläggningen. Besökarna får även möjlighet att se Sveriges modernaste digitalavdelning för etiketter, säger Nordvals.

– Här producerar vi både korta och långa serier, med hög kvalitet och snabb leverans. För att skapa snygga effekter på dina etiketter kan vi trycka hotfoil och embossing, för att nämna ett par exempel! För dig som jobbar med varumärken är detta ett tillfälle du inte får missa, säger Caroline Dahl.

– Datumet är alltså onsdagen den 16 mars, från 12.00 till ca 17.00. Givetvis är det kostnadsfritt och vi bjuder en fräsch lunchbuffé! Vi håller hus på Planteringsgatan 46 i Sjöbo, avslutar Caroline Dahl, Nordvalls, som tar emot intresseanmälningar.

Läs vidare

Etikettmarknaden föll tjugofem procent förra året men växer igen

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Digital etikettpress för lite mindre företag

Xeikon har nyligen lanserat en etikettpress, Label Discovery Panther, som är tänkt att fungera som en instegspress hos de lite mindre etikettillverkarna.
xeikon_pantherdiscovery

Uppköp: Nordvalls förvärvar Lexit Groups etikettverksamhet

Affären innebär ett övertagande av Lexit Groups verksamheter i Sverige och Norge. Enligt Nordvalls gör förvärvet dem till Skandinaviens ledande leverantör av etiketter.
FotoJet (2)

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}