Billerud utser ny chef för Nordamerika

PUBLICERAD: 28 mars 2023
UPPDATERAD: 28 mars
Kevin Kuznicki är nu ansvarig för Billeruds verksamhet i Nordamerika.

Som Packnews tidigare kunnat berätta satsar Billerud hårt i Nordamerika genom köpet av Verso, ett bruk för grafiskt papper som kommer att ställas om för att också producera över en halv miljon ton kartong årligen. Nu har koncernen utsett en ny vd för Billerud North America.

Med titeln President för Billerud North America är Kevin Kuznicki nu chef för verksamheten i Nordamerika. Han har varit anställd i Billerud sedan 2021 och ingår redan i företagets koncernledning.

– Jag är övertygad om att Kevin Kuznicki, med sin erfarenhet från olika positioner och branscher, är rätt person att leda Billeruds resa i USA framöver, säger Christoph Michalski, Billeruds vd och koncernchef.

– Jag känner mig mycket lyckligt lottad att få möjlighet att vara chef för Billerud North America och är optimistisk inför vår framtid. Jag är hedrad över att få arbeta med ett så talangfullt team i hela företaget och ser fram emot att fortsätta vår resa och nå stora framgångar tillsammans, säger Kevin Kuznicki.

Kevin Kuznicki ersätter Robert Kreizenbeck som lämnade företaget under mars.

Läs vidare

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Oro i den grafiska industrin när för få utbildas

Att för få utbildas pekas ut som ett stort orosmoln för den grafiska industrin. Det gör att antalet som rekryteras utan formell utbildning för branschen ökar. Det framgår av en ny rekryteringsrapport från Grafiska Företagen.
evax

Internationell branschpressundersökning om kunskaperna kring PPWR

Den holländska tidningen VerpakkingsManagement vill identifiera informationsbehovet kring Packaging & Packaging Waste Regulation (PPWR). Packnews hjälper till.
Kort

Naturvårdsverket vill höja förpackningsavgifterna kraftigt men blir bevakningen bättre?

Naturvårdsverket vill höja förpackningsavgifterna men kommer man att bli effektivare på att stoppa frifräsare?
marissa-lewis-rK_a-5QsFhw-unsplashx

Senaste nytt

Klockan tickar för förpackningsföretag om man ska klara EUDR till årsskiftet

Nedräkningen fortsätter mot den 30 december 2024, då de flesta företag baserade i EU eller som levererar varor till EU måste följa EU:s nya avskogningsförordning (EUDR). Det kommer att ställa stora krav på till exempel tillverkare av papper, kartong och förpackningar.
johannes-plenio-1vzLW-ihJaM-unsplashx

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx