Barriärskydd ger Scanstar

PUBLICERAD: 9 oktober 2013
UPPDATERAD: 24 januari

Superfos Scanstar low

Juryn för den nordiska förpackningstävlingen Scanstar 2013 tilldelar RPC Superfos ett pris för en unik och skräddarsydd lösning med syrebarriär.

En förpackningslösning av polypropylen med en speciell syrebarriär från RPC Superfos har just blivit hedrad med en Scanstar 2013. Teknikchefen Benny Nielsen från RPC Superfos är stolt över att ha fått detta eftertraktade pris.

– Det är fantastiskt att få en Scanstar. Priset är ett bevis på att vår syrebarriärlösning är unik på marknaden, säger Benny Nielsen. Han förklarar varför lösningen är så speciell:

– Vi har fått denna utmärkelse eftersom vi har kombinerat flera olika metoder för att skapa en syrebarriär i en enda förpackningslösning. För det första gjuter vi in barriäretiketter som täcker hela förpackningen. För det andra gjuter vi in ytterligare barriärmaterial i mitten av förpackningen, tack vare en speciell tvåkomponents dubbelkonstruktion. Och för det tredje använder vi råvaror som är godkända för en process som tål höga temperaturer och sterilisering.

Läs vidare

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport som tittar på koldioxidpåverkan från förpackningsmaterial har kommit fram till att de viktigaste alternativen till plastförpackningar som kartong, glas, stål och aluminium "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Nordisk Bioplastförening på Plastteknikmässan i Malmö

Den 10:e och 11 maj pågår Plastteknikmässan på Malmömässan. Två dagar med möten, innovativa utställarnyheter och seminarier. Det är nog ingen överraskning att hållbarhet och cirkularitet kommer att vara ledord under de två dagarna.
malmö

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Senaste nytt

Releaf ser Sverige som en intressant marknad

Tidigare i år berättade vi om det ukrainska företaget Releaf som tillverkar pappersmaterial baserat på fallna löv i städer i Europa. Nu är de på plats på Empack.
Releafx

Mycket händer på Empacks två dagar

I dag slog årets nordiska förpackningsmässa, Empack, upp dörrarna. Under två dagar kommer ett sjuttiotal utställare att visad bredden i förpackningsindustrin.
Empack-header

PacsOn Syd förvärvar PACia

PacsOns satsning i Sydsverige  fortsätter genom att man förvärvar PACia AB i Ystad.
pacson-syd-pacia-2700x1200x

Danone tar bort etiketterna på sina småflaskor

Danone satsar på präglade plastflaskor i Actimelsortimentet.
Danonex